Wel of geen matrastopper?

Als je op zoek bent naar een nieuw matras is de kans groot dat je overweldigd wordt door het brede aanbod van alle verschillende mogelijkheden. Je moet een keuze maken in het materiaal, het formaat en de kwaliteit van het matras. Daarnaast is er ook nog de keuze om een topper aan te schaffen. Maar wat is zo’n matrastopper eigenlijk en heb je er nou wel of niet een nodig om lekker te kunnen slapen? In dit artikel vertellen we je er meer over. 

Wat is een topper eigenlijk?

Er zijn veel verschillende namen die gebruikt worden om een topper aan te duiden. Denk bijvoorbeeld aan een topmatras, een topdekmatras, een matrastopper, of een oplegmatras. Overal wordt een dun matras voor bovenop het matras van je boxspring mee bedoeld. Een topper is geen wondermiddel, maar het kan wel voor meer comfort zorgen. Wanneer je op zoek bent naar dat extra stukje comfort, kun je een natuurlijk latex matras topper kopen bij Una Matras. 

De voordelen van een topper

Een topper biedt je lichaam meer ondersteuning en stevigheid, waardoor het je slaapcomfort verhoogd. Doordat een topper de meeste druk opvangt, zal het matras dat eronder ligt ook langer meegaan. Daarnaast is een topper een goede manier om het onderliggende matras schoon te houden. Een topper kan, in tegenstelling tot een matras, namelijk gewoon gewassen worden. Verder kan het slim zijn om een topper aan te schaffen wanneer je twee losse matrassen hebt. De topper kan er dan voor zorgen dat je niks meer merkt van de naad tussen de matrassen omdat het bed tot één geheel gemaakt wordt. 

Verschillende soorten toppers

Net als bij matrassen zit er ook bij toppers veel verschil in het materiaal, de kwaliteit en de prijs van het product. Wat de beste topper is voor jou, hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren. Wanneer je ondersteuning en vochtregulatie belangrijk vindt, is een koudschuim topper een goede keuze. Wanneer je op zoek bent naar een zachte topper, die zich vormt naar jouw lichaam, kun je beter voor een traagschuim topper kiezen. Daarnaast zijn er ook nog latex toppers en gel toppers te koop. Laat je gerust eens adviseren en test eens uit om erachter te komen welke topper het best bij jouw persoonlijke wensen en behoeften past.

Geef een reactie