Wat te doen met bouw en sloopafval?

Iedereen die zijn huis wel eens goed beurt heeft gegeven, kent het. Je bent hard bezig geweest met je huis te verbouwen, hebt muren gesloopt, muren weer opnieuw opgebouwd om vervolgens weer iets anders te slopen. Het uiteindelijke resultaat is prachtig, maar je blijft over met flink wat bouw en sloopafval. Wat moet je hiermee doen? Heel simpel, je kan een container huren! Er zijn verschillende soorten containers, omdat tegenwoordig alles goed gescheiden moet worden. Zo heb je grofvuil, schoon puin, hout, grond, groenafval, dak afval en ook bouw en sloopafval containers. Deze containers zijn niet duur, je kan gemakkelijk een goedkope containerhuren. Maar wat mag je allemaal in deze bouw en sloopafval containers kwijt? En wat juist niet? In dit blog geef ik aan wat je wel en wat je niet erin kwijt kan.

Wat je er wel in kwijt mag

Laten we beginnen met hetgeen dat iedereen wel kent, huisraad. Dit is uiteraard vrij simpel, maar toch handig om te weten. Wat je misschien niet wist is dat je er ook steenachtig materiaal, gipsplaten, gasbeton en papier en karton in kwijt kan. Tijdens het verbouwen van je huis blijven dit soort materialen ontzettend vaak over als afval, dus dit is erg handig. Mocht je het nog wat specifieker willen, je kan er ook sloop en afvalhout, metalen, kunststoffen, plastics, zand (maximaal 5% in de meeste gevallen), en glas (alleen als het goed verpakt is) in kwijt. Als laatste mag er ook nog tempex in kwijt, mocht je dit als afval over hebben. 

Wat mag je er niet in kwijt

Alle producten met asbest erin, dit kan namelijk problemen opleveren bij het opruimen. Daarnaast heb je ook bedrijfsafval en gevaarlijk afval dat je er niet in kwijt mag, wat natuurlijk vrij logisch is. Dakleer, accu’s, grond, matrassen, autobanden, technisch rubber, zakken huisvuil en asfalt zijn nog meer dingen die je er niet in kwijt kan. Dit komt omdat dit problemen op kan leveren bij het recyclen of het gewoonweg te duur is om het te recyclen. Hopelijk heb je nu een duidelijk overzicht wat je wel en niet kwijt kan in je bouw en sloopafval container. Veel succes!


Laatste nieuwe berichten