Stijlvolle inbouwspot zwart. Dit is wat je moet weten

Inbouwspots zijn mooie producten waarmee je een kamer of ruimte goed kunt verlichten. Je kunt er zelfs meer sfeer mee aanbrengen als je voor de juiste warmte kiest. Dat is ook het eerste waar je op moet letten wanneer je een inbouwspot zwart koopt. Bij de aanschaf kun je kiezen voor de lichtkleur en je kunt kiezen uit bijvoorbeeld warm licht, extra warm licht, neutraal wit of warmglow. Maar je moet op meer dingen letten als je voor deze mooie inbouwspots kiest en in onze blog vertellen we hier meer over.

De zaagmaat en de inbouwdiepte

Bij iedere inbouwspot zwart staat aangegeven wat de zaagmaat is en de zaagmaat geeft aan hoe groot het gat in het plafond moet worden om de spot te kunnen bevestigen. Wanneer je een te groot gat zaagt heb je een probleem. Bij een te klein gat heb je tenminste nog de ruimte om je fout te corrigeren. Je moet overigens niet alleen op de zaagmaat letten, maar ook op de inbouwdiepte. Die aangeeft hoeveel ruimte je nodig hebt om de spot te kunnen plaatsen. Doorgaans plaats je spots in een systeemplafond en de truc is dat dat de ruimte tussen het systeemplafond en het plafond voldoende is om de spot te kunnen inbouwen.

Inbouwspot zwart met de juiste IP-waarde

In een badkamer kan het al snel vochtig worden en je weet dat elektriciteit en water geen vrienden zijn. Dus je hebt ook een inbouwspot zwart nodig die vochtbestendig is. Of een lamp waterdicht is wordt aangegeven met een IP-waarde. De IP-waarde 55 of hoger geeft aan dat een spot spatwaterdicht of zelfs volledig waterdicht is. Kijk hier dus goed na als je op zoek bent naar inbouwspots voor de badkamer of een andere ruimte waar vocht een rol kan spelen.

Kies voor led inbouwspot zwart

Het is belangrijk om voor een led inbouwspot te kiezen, want led is een duurzame lichtbron die ook energiezuinig is. Door led verlichting te gebruiken kun je wel tientallen euro’s op jaarbasis op je energierekening besparen! Dat is toch mooi meegenomen. Zeker gezien het feit stroom behoorlijk duur is. Anderzijds vergt een led lamp ook weinig onderhoud, want deze lampen hebben wel tot 50.000 branduren. De rekensom is simpel! Als je uitgaat van gemiddeld 4 branduren per dag dan hoef je de led spot maar één keer in de 30 jaar te vervangen! Gebruik je de spot meer dan is dat korter en bij minder gebruik kun je er ook langer mee doen!

Verschillende soorten

Wanneer je op zoek gaat naar een mooie inbouwspot zwart heb je wel wat keuzes te maken. Je kunt kiezen uit verschillende lichtkleuren, een rond of vierkant model en je kunt ook kiezen voor een dimbaar exemplaar. Met een dimbare spot kun je zelf spelen en de lichtsterkte bepalen. Hoe dan ook is het belangrijk om de eerdere tips in acht te nemen. Bij vierkante spots is het net zo belangrijk om aandacht te geven aan de zaagmaat, de inbouwdiepte en de IP-waarden. Voor welke spot je ook kiest, de inbouwspots van OutledTL zullen zeker aan je wensen voldoen. 

Geef een reactie