Ruimte winnen in je keuken? Handige tips

Wie droomt er niet van, een goed geordende keuken en zeeën van werkblad? Helaas is de realiteit vaak anders. Wankele stapels pannen, lompe keukenapparatuur en de wekelijkse boodschappen die ook nog plekje moeten hebben. Met onderstaande tips kun je wat ruimte winnen, ook als je keuken maar klein is.

Opbergen 2.0
We zijn geneigd koekenpannen en ander keukengerei te stapelen. Niet altijd passen alle items goed op elkaar en daardoor krijg je die onhandig wiebelende stapel. Het wordt een beetje Jenga om een pan te pakken. De oplossing: ga voor een verticale indeling. Dit kun je doen met koekenpannen, snijplanken, bakplaten, dienbladen, cupcake trays, noem maar op. Met deze indeling win je ruimte en het wordt ook nog eens makkelijker iets uit het keukenkastje te pakken.

Keukenkastjes optimaal benut
Er zijn allemaal manieren om de ruimte die je in je keuken hebt optimaal te benutten. Ook als je keuken maar klein is. Bijvoorbeeld met keukenkastrekjes. Met deze rekjes heb je opeens dubbel zoveel opbergplek. Ook zijn er mandjes verkrijgbaar die je aan de binnenkant van je keukenkastjes of onder de keukenplanken kunt hangen. Dit soort mandjes zijn ideaal voor het opbergen van losse spullen. Spulletjes die je anders waarschijnlijk steeds verplaatst om ergens bij te kunnen. Met rekjes en mandjes benut je alle ruimte in een keukenkastje en je kastje wordt ook nog eens lekker overzichtelijk.

Opbergruimte op wielen
Een keukentrolley is ideaal wanneer je keukenkastjes tot de nok toe gevuld zijn, maar nog niet alle keukengerei een plek heeft. Een keukentrolley biedt je extra opbergplek. Zo kun je bijvoorbeeld keukenmachines die op je werkblad staan voortaan in de trolley bewaren. Kies je voor een trolley op wielen? Dan kan deze ook nog eens dienst doen als serveerwagen. Handig voor wanneer je een etentje organiseert. Keukentrolleys zijn daarbij in allerlei uitvoeringen te verkrijgen, van elegant zwart tot stoer industrieel. Dit meubel kan daarom echt iets toevoegen aan je interieur.

Slimme opbergers
Koop je een nieuwe keuken dan heb de keuze uit allerlei geweldige opbergsystemen en handige inbouwvoorraadkasten. Dat is leuk, maar je zult waarschijnlijk niet morgen gelijk een nieuwe keuken aanschaffen. Als je het nog even moet doen met je huidige variant, dan kun je zelf de voorraad organiseren met handige opbergbakjes, potten en bewaardozen. Kies het liefst voor bakjes in vierkante of rechthoekige vormen. Daarmee win je ruimte en deze kun je goed stapelen. Zo houd je in de kastjes extra ruimte over, bijvoorbeeld om die blender eens weg te kunnen zetten.  

Geef een reactie