Ontdek bijzondere plekken om te wonen in Noord Nederland

Wil je landelijk wonen in een groen, waterrijk en rustig gebied met alle voorzieningen van de grote stad om de hoek? In dat geval is de nieuwbouw Meerstad Groningen iets voor jou. Wonen doe je in een rijtjeswoning, een eilandvilla of op het water zelf. Je kinderen groeien veilig op en jij zit met de fiets binnen 25 minuten in het centrum van Groningen. Recreëren doe je in het weekend op of aan het Woldmeer. Je kunt er zwemmen, varen, wandelen en fietsen.

De Zeilen

Echte waterliefhebbers kiezen voor de nieuw te ontwikkelen wijk, de Zeilen. In deze luxe wijk speelt water de hoofdrol. Je kunt kiezen uit halfvrijstaande of vrijstaande woningen, maar ook uit eilandvilla’s of boothuizen. Vanaf je eigen aanlegsteiger vaar je zo het Woldmeer op of ga je voor een tocht via het Eemskanaal richting het wad. Ben je een natuurliefhebber? Vanuit de Zeilen wandel je zo de Harksteder Broeklanden in. In dit bijzonder gebiedje is een boel te ontdekken. In het afwisselende landschap van bossen, slootjes, meertjes en graslanden zijn een boel vogels te spotten.

Groenewei

Wil je in het groen wonen, maar heb je er moeite mee om afscheid te nemen van het stadse leven in Groningen? Je kiest dan voor een nieuwbouwwoning in Groenewei. Vanuit deze wijk ben je het snelst in Groningen. Met de fiets zit je in slechts 22 minuten in hartje centrum. Stedelijk wonen doe je in Parkwand waar de nieuwbouwhuizen een balkon of een dakterras krijgen. Heb je kinderen en wil je ruimer wonen? Dan ga je voor de autoluwe en groene wijken, Landschappelijke Lijst en Groene Hoven.

Tersluis 

Ten noorden van het Woldmeer wordt de nieuwe wijk Tersluis ontwikkeld. Zoals de naam doet vermoeden komt hier een sluis. Het sluisje gaat het Woldmeer verbinden met de vaarroute richting Delfzijl waar je de Waddenzee op kunt. Naast een sluis, komt in Tersluis een haven waar passanten en bewoners kunnen aanmeren. Deze bootjes kun je zien dobberen vanaf de terrasjes op het dorpsplein. Winkelen kan er ook in het nieuw te ontwikkelen dorpscentrum. 

Meeroevers

Spreekt landelijk wonen aan een recreatieplas je aan? Je kunt dan nu al een kijkje nemen in Meerstad om te ervaren hoe dat is. De nieuwbouwwijk Meeroevers is bijna af en de eerste bewoners wonen er naar tevredenheid. Meeroevers is het centraal gelegen gedeelte van Meerstad waar je een basisschool, kinderopvang en gezondheidscentrum vindt. Kinderen groeien in de wijk Meeroevers onbezorgd op. Ze kunnen er eindeloos spelen. In de speeltuin staan ze in rechtstreeks contact met de natuur waar een moestuin is. Je kinderen vermaken zich een hele dag op het natuurstrandje waar ze kunnen zwemmen, kajakken en suppen.
Geef een reactie