Hoe je je eigen bloementuin kunt beginnen

Het starten van uw eigen bloementuin kan een ontmoedigende taak lijken, maar dat hoeft het niet te zijn. De eerste stap is om erachter te komen wat u met uw tuin wilt doen.Wilt u dat uw bloemen vaste planten of eenjarige bloemen zijn?

Wilt u dat uw bloemen geuren, verschillende kleuren of beide hebben? Wil je dat de bloemen snel groeien zodat ze eerder bloeien? Heeft u beperkingen op het gebied van ruimte of water? Bestaat de behoefte om de ruimte anders in te delen?

Het perfecte bloemstuk kiezen voor elke gelegenheid

Het perfecte bloemstuk kan elk evenement specialer maken. Van verjaardagsfeestjes tot huwelijksceremonies, bloemen zijn een integraal onderdeel van het decor. Als het gaat om het kiezen van een voor uw speciaal evenement, zijn er veel factoren waarmee u rekening moet houden zoals bijvoorbeeld de samenstelling van een kleurenpallet.

Het kiezen van het juiste arrangement betekent het kiezen van de juiste balans tussen kleur, vorm en grootte. De beste manier om een mooi bloemstuk te creëren is door rekening te houden met drie basisprincipes: harmonie, eenheid en contrast.

De perfecte plant kiezen voor uw tuin of buitenruimte

Ook waar u de planten wil neerzetten is van groot belang. Gaat het om een zonnige plek of een plaats waar overwegend veel schaduw is? Hiernaast is het ook belangrijk om na te denken over de hoogte van de planten en de hoeveelheid snoeiwerk die dit en andere overwegingen met zich meebrengt. Als u naar een simpeler alternatief op zoek bent, zijn ook droogbloemen een optie. Hiervoor kunt u uiteraard de bloemen uit uw eigen tuin gebruiken. Droogbloemen worden vaak verwerkt in een boeket en verfraaien iedere ruimte. De bloemen voor een boeket kunt u eenvoudig zelf drogen. Voor grotere hoeveelheden kunt u ook terecht bij een droogbloemen groothandel.

Geef een reactie