Handige tips over laminaat

Laminaat kent vele voordelen en wanneer jij kiest voor een laminaat vloer zijn er een aantal dingen die handig zijn om te weten. Is de vloer wel waterbestendig en welke ondervloer is er exact voor nodig? Een laminaatvloer kent veel handige bijkomstigheden en in deze blog lees je daar alles over. 

Een vloer die bestendig is tegen beschadigingen 

Een vloer is een gebruiksvoorwerp in huis en wordt meerdere moment van de dag veel gebruikt. De ene dag natuurlijk wat meer dan de ander, maar het is wel belangrijk dat de vloer beschermd wordt tegen beschadigingen. Dit werkt voor jou alleen maar als voordeel, omdat je zo de levensduur van de vloer verlengd.  

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om voor watervast laminaat te gaan in een ruimte als de keuken. In deze ruimte werk je vaker met voeding dat vochtig kan zijn en water dat op de vloer terecht kan komen. Vocht dat op de vloer terecht komt kan voor beschadiging zorgen of een bolling in de vloer veroorzaken. Met een laminaatvloer die waterbestendig is voorkom je deze beschadigingen met een extra laag die op de vloer zit. 

Laat een ruimte groter lijken 

Sommige ruimtes in huis kunnen net een beetje dat extra ruimtelijke gevoel gebruiken. Zo kun je met een kleine woonkamer al snel laten lijken alsof het een grotere ruimte is door middel van de keuze van de vloer of meubels. Lage meubels zorgen ervoor dat het plafond hoger lijkt en de ruimte dus ook groter oogt. Probeer het daarnaast ook simpel te houden en de ruimte niet vol te proppen met te veel meubels. Met extra breed laminaat kun je het effect van een grotere ruimte ook vergroten. Hiermee laat je namelijk het oppervlak groter lijken wat weer ruimte creëert. Probeer al deze punten toe te passen in een ruimte en je zult vanzelf het effect ervan ervaren.

Geef een reactie