Eigen huis en tuin

Heb jij al ooit gehoord van de VA? Het staat voor virtueel assistent. Als je de lijstjes mag geloven is dit een van de beroepen van de toekomst. Een VA kan verschillende werkzaamheden uitvoeren. De meeste VA’s hebben zelfs hun eigen specialisme. Waar de een blij wordt van het bouwen van websites, is een ander weer gespecialiseerd in sales, marketing of office management. Alles is mogelijk. Het enige dat VA’s wel gemeen hebben, is dat zij virtueel werken. Oftewel op afstand en digitaal. Het scheelt een bedrijf de kosten voor een werkplek. Geen extra kantoorruimte nodig. Niet op zoek naar ergonomische stoelen en hoog-laag bureaus. Dat zijn allemaal zorgen voor de VA zelf. 

Werkplek naar keuze

Werken als een virtueel assistent betekent ook werken waar je maar wilt. In een tuinkantoor, thuis op de bank, op een terras in de zon of zelfs in een zonnig land tijdens je wereldreis. Werken als VA kan overal, zolang je maar een laptop en internet hebt. En in het geval van een overleg is een headset ook redelijk onmisbaar. Zo kun je rustig je gesprek voeren zonder de mensen om je heen te storen. Met zo veel flexibiliteit en mogelijkheden is het dan ook niet gek dat werken als virtueel assistent een opkomend beroep is. Steeds meer mensen willen genieten van deze vorm van vrijheid en tegelijkertijd toch voldoende inkomsten hebben. 

Je eigen werkplek maken

Ga je professioneel vanuit huis werken, dan is het echt onmisbaar om je eigen werkplek in te richten. Een plek waar je ongestoord kunt werken, ook als er andere mensen in huis zijn. Maar ook een plek waar je jouw spullen kunt opbergen. Je werkt ten slotte soms met vertrouwelijke gegevens van je opdrachtgevers. En dan nog een goed bureau en een fijne stoel. Je brengt hier immers veel uren door. Het is dan erg belangrijk om te zorgen voor een goede houding, zodat je geen klachten krijgt die voorkomen hadden kunnen worden. 

Maar waar maak je nu zo’n plek? Grote kans dat de kamers in je huis al bezet zijn. Als slaapkamer, kinderkamer of misschien wel een rommelkamer of een waskamer. Gelukkig kun je heel eenvoudig een tuinkantoor kopen. Dan moet je wel voldoende ruimte hebben rondom je huis om deze te plaatsen. Heb je daar de ruimte voor, dan maak je hier eenvoudig jouw eigen werkplek. Met jouw meubels en inrichting. Helemaal jouw plekje. Zo kun je elke dag met plezier naar je werk toe, zonder vervelende files. 

Geef een reactie