Een aantal tips om je tuin op te leuken

Het heeft even geduurd, maar de lente staat nu toch echt voor de deur. En dat betekent dat we weer volop aan de slag zijn om onze tuinen op te knappen en zomerklaar te maken! Wellicht ben je net verhuisd of ben je gewoon toe aan iets nieuws. Hoedanook hebben wij een paar tips die misschien wel van pas komen als jij je tuin gaat opknappen en opleuken!

Tip 1: Beschutting

Als je dit nog niet hebt is dit een goede tip voor jou. Om in de zomer maar ook alvast op de koudere lente dagen van je tuin te kunnen genieten, is voldoende beschutting een must. Van een schuurtje tot een windscherm, tot zonnescherm. Jij bedenkt het en het bestaat. Het is natuurlijk niet fijn om in een kale tuin op een stoel te gaan zitten. Maak het wat gezelliger door jezelf te beschermen tegen de elementen. Of het nou koud wordt, gaat regenen of als er harde wind staat. 

Tip 2: Tijd om te relaxen

Uiteraard heb je weinig aan je beschutting(en) als je niets hebt om op te zitten. Om eens even echt te kunnen relaxen en te genieten van het vakantiegevoel in je eigen tuin heb je wat meer nodig dan dat. Wat wij het sterkst aanraden in een loungeset voor in de tuin. Dit zijn banken die je buiten kan laten staan (vaak gemaakt van riet of kunststof. Deze banken bestaan vaak uit losse delen die je aan elkaar kunt schuiven. Gooi er wat comfortabele kussens op en geniet vervolgens de hele zomer lang van je heerlijke plekje!

Tip 3: Natuur

Zo’n beschut plekje met loungeset is dan misschien cruciaal, maar het is in onze ogen net zo cruciaal als het toevoegen van natuurlijke elementen. Denk bijvoorbeeld aan wat planten bakken of een stuk gras (als je daar de ruimte voor hebt). Een bijenhotel is ook een leuk detail (save the bees!). Een andere leuke optie voor in je tuin is een vijverbak. Dit is een leuke manier om het natuurlijke gevoel aan je tuin toe te voegen en te genieten van het kalmerende geluid van water. Je kunt er vervolgens ook nog voor kiezen om vissen in je vijver te doen. Let wel op dat een vijver wel wat onderhoud kost. Zo moet je bijvoorbeeld een vijverpomp en andere schoonmaakmaterialen aanschaffen. 

Tip 4: Buitenkeuken

Deze laatste tip is misschien niet voor iedereen interessant. Want je hebt er natuurlijk wel wat ruimte voor nodig. Maar als je je tuin écht gezellig wil maken is het een gave optie om een buitenkeuken te bouwen. Je kunt dit bijvoorbeeld ook beperken tot een iets kleinere buitenbar. Een koelkast, een biertap, een barbecue en nog veel meer andere gave dingen die komen kijken bij het bouwen van een buitenkeuken. Een buitenkeuken is een leuk element voor in je tuin waarmee je zoveel gasten kunt ontvangen als je wilt. Het perfecte onderkomen voor een barbecue feestje of een gezellig avondje met je vrienden of familie.

Geef een reactie