Drie voordelen van de epoxyvloer voor je op een rijtje gezet

De voorkeur van ontzettend veel mensen gaat tegenwoordig in hun woning uit naar het realiseren van een zogenaamde epoxyvloer van G-vloeren. Sowieso kan er in de praktijk worden vastgesteld dat gietvloeren tegenwoordig wellicht meer dan ooit kunnen rekenen op een geweldige populariteit. Dat is niet in het minst het gevolg van het naadloze karakter waarover ze beschikken. Voor de gietvloer geldt in de praktijk evenwel uiteraard dat ze vervaardigd kan worden uit tal van verschillende soorten materialen. Een gietvloer uit epoxy brengt echter een aantal zeer interessante voordelen met zich mee welke ervoor zorgen dat deze vloer veruit als de populairste optie kan worden bestempeld.

1.) Een epoxyvloer heeft een naadloos karakter

Wellicht de belangrijkste eigenschap waar je op kan rekenen bij de realisatie van een epoxyvloer in je woning heeft betrekking tot het feit dat er geen sprake in is van naden of voegen. Je beschikt met andere woorden over een volledige naadloze vloer die net daardoor verschillende praktische voordelen met zich meebrengt. Wat deze praktische voordelen betreft kan je denken aan:

  • Het schoonmaken van de vloer verloopt ontzettend eenvoudig;
  • Vuil kan zich onmogelijk manifesteren in groeven of voegen, want die zijn er niet;
  • Je zal je niet snel bezeren wanneer je op sokken of blote voeten over de vloer loopt;

Het naadloze karakter waaronder meer de epoxyvloer over beschikt is voor veel mensen één van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste reden om te kiezen voor het gebruik van een dergelijk type vloer. Dit gezegd hebbende is het zo dat er wel degelijk nog een ander voordeel ook aan verbonden is. Het spreekt immers voor zich dat ook de realisatieprijs niet onbelangrijk is.

2.) Ze is voordeliger in vergelijking met polyurethaan

Bij het realiseren van een bepaalde gietvloer in je woning zal duidelijk worden dat er een keuze kan worden gemaakt uit tal van verschillende mogelijkheden. In het bijzonder maken we daarbij een onderscheid tussen de polyurethaan gietvloer en natuurlijk de epoxyvloer. Uiteindelijk opteren zeer veel mensen toch voor deze laatste. Dat is dan vooral het gevolg van de voordeligere kostprijs waar je op kan rekenen. In de praktijk kan je dan ook doorgaans vaststellen dat de prijs per vierkante meter bij deze optie gemiddeld zo’n 10 euro lager is gelegen. Dat lijkt misschien niet bijster veel, maar bij grotere oppervlakken loopt dit uiteraard behoorlijk snel op.

3.) Ze valt in tal van verschillende vormen te realiseren

Lange tijd werd er aangehaald dat er bij het realiseren van een epoxyvloer rekening mee moest worden gehouden dat haar uitstraling vrij eentonig was. Met andere woorden, er kon in principe alleen maar gebruik worden gemaakt van de traditionele, grijze uitstraling zoals je deze al vele jaren terug ziet komen in bedrijfspanden. Dat is tegenwoordig natuurlijk helemaal niet meer correct, integendeel. Het ruime aanbod aan epoxyvloeren in allerhande RAL-kleuren heeft er dan ook voor gezorgd dat ze altijd perfect kan aansluiten op de gekozen stijl van je interieur. Dit heeft er uiteraard ook voor gezorgd dat een epoxyvloer absoluut niet alleen meer een interessante keuze kan zijn in een industrieel getint interieur, integendeel.

Geef een reactie