De moderne veranda

Een moderne veranda van tegenwoordig maakt je woning lichter en ruimer. Daarnaast verhoog je de waarde van je woning ermee. In deze blog bespreken we de verschillende opties tot het bouwen van jouw moderne veranda.

Optie 1: Aluminium

Wat tegenwoordig veel gebruikt wordt is: aluminium. Dit wordt vaak in combinatie met glas gebruikt, omdat aluminium een grote draagkracht heeft. Het ziet er daarnaast strak uit, wat past in de moderne tijd. Het isoleert daarnaast ook goed, wat het een geslaagd materiaal maakt. Het materiaal is in verschillende kleuren te verkrijgen. Kort gezegd heeft het dus veel voordelen, maar mede daarom ook het duurste.

Optie 2: PVC

PVC is wat minder strak en straalt daarom minder elegantie uit. Dit komt omdat het er goedkoper uit ziet en dat is het ook. Daarnaast heeft en weinig onderhoud nodig. De plaatsing van het materiaal is ook zo gebeurd.

Optie 3: Hout

Voor de ‘moderne’ veranda is hout minder gebruikt. Toch is dit wel mogelijk in combinatie met aluminium. Zo hou je de strakheid en dus de moderne uitstraling.

Conclusie

Je ziet tegenwoordig dat in de modernere huizen dat de veranda als leefveranda gebouwd wordt. Het wordt onderdeel van de woonkamer door middel van grote ramen. Hierdoor heb je ook meer lichtinval, dat dus past in de moderne stijl.

De prijzen verschillen onderling. Houten veranda’s blijven het duurst. Waar alumium volgt en PVC het goedkoopst is. Om een richting te geven van de prijzen: voor een aluminium veranda kan je rekenen tussen de 10.000 euro en de 25.000 euro. Dat is dan wel inclusief het bouwen ervan. Toch is elke situatie anders en zullen de prijzen sterk verschillen. Daarom is het handig om altijd een offerte aan te vragen voor jouw veranda, zodat een nog beter beeld hebt van de kosten ervan. Bekijk de optie en bepaal zelf wat het beste bij jouw past en wat het budget mag zijn.

Geef een reactie