Zijn de voordelen van een shortlease ook voor u interessant?

De shortlease is een vorm van leasing op korte termijn welke de voorbije jaren ongelofelijk populair is geworden. Steeds meer bedrijven, maar zelfs ook particulieren kiezen er dan ook voor om gebruik te gaan maken van deze vorm van leasing. Dit gezegd hebbende is het zo dat de voordelen van een shortlease niet voor iedereen even interessant zijn. Gaat u ook investeren in het kopen van één of meerdere nieuwe auto’s en wilt u daarvoor graag in de richting kijken van een shortlease? Bent u er echter niet helemaal zeker van of de voordelen die er aan verbonden zijn ook voor u daadwerkelijk interessant zijn? Dan is het absoluut zonder meer de moeite waard om de informatie hier op deze pagina even grondig door te nemen.

Hoe vaak wilt u van auto veranderen?

De eerste vraag die u zich moet stellen heeft betrekking tot de frequentie waarmee u van auto wenst te veranderen. Op dit vlak zijn de verschillen in de praktijk vaak ongelofelijk groot. Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat mensen die vele jaren trouw zweren aan dezelfde auto. Daar staat echter tegenover dat er ook heel wat bedrijven of mensen graag regelmatig plaatsnemen in een ander voertuig. Welke van beide situaties voor u geldt is in de praktijk uiteraard vooral afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Bent u iemand die eenvoudig vier of vijf jaar met dezelfde auto kan rijden? Dan is een shortlease afsluiten voor u wellicht niet interessant? Rijdt u graag steeds met de laatste nieuwe auto’s? Dan is een shortlease net zeker wel interessant!

Over welke vrijheid wilt u beschikken?

Een shortlease staat er om bekend een vorm van leasing te zijn waarbij u kunt rekenen op een uitstekende vrijheid. Deze vrijheid wordt in het bijzonder gerealiseerd door de beperkte contractduur en de flexibele looptijd van de leasingovereenkomst. Daar staat echter tegenover dat de leasingmaatschappij zelf instaat voor de vaste diensten die uw auto nodig heeft. In de kostprijs van een shortlease is immers niet alleen de afschrijving van het voertuig inbegrepen, maar ook heel wat andere kosten waar u mee geconfronteerd kunt worden bij het leasen van een auto. Denk op dit vlak onder meer aan de volgende kosten:

  1. De verzekering;
  2. De belastingen;
  3. Het onderhoud;

Wilt u over de vrijheid beschikken om bijvoorbeeld zelf uw verzekeringsmaatschappij te kunnen kiezen? Dan zult u deze mogelijkheid niet hebben bij een shortlease. Let wel, ook bij de traditionele leasing is dat doorgaans niet het geval. Dit zorgt ervoor dat u in principe genoodzaakt bent om hiervoor te kijken in de richting van een gewone autolening.

Hoe snel kunt u behoefte hebben aan een (nieuwe) auto?

Een laatste voordeel welke is verbonden aan het afsluiten van een shortlease heeft betrekking tot het feit dat de auto van uw keuze snel inzetbaar is. Concreet betekent dit dus dat u niet eerst nog heel wat papierwerk in orde moet gaan brengen. Auto’s die beschikbaar worden gesteld door middel van een shortlease zijn in de praktijk dan ook niet zelden reeds binnen de 24 tot 48 uur inzetbaar. Ook dit kan voor veel bedrijven een interessant voordeel zijn.
Een gedachte over “Zijn de voordelen van een shortlease ook voor u interessant?

Geef een reactie