Verschillende soorten auto coatings

Een auto die lekker schoon blijft. Een auto waar vuil niet aan blijft kleven en water er gelijk afloopt. Ideaal toch? Dit lijkt een droom maar het is zeker te verwerkelijken met coatings. Er zitten natuurlijk voordelen en nadelen aan verschillende coatings en die willen we je graag vertellen! 

Wat is een auto coating

Een auto coating is heel simpel gezegd een extra laag om je auto heen die er voor zorgt dat beschermd blijft tegen invloeden van buitenaf. Dit komt dus omdat er een materiaal over de auto wordt achtergelaten in een erg dunne laag. Deze laag wordt ontzettend hard en vormt dus een beschermende laag over de auto heen. Deze laag beschermd de auto tegen UV-straling, regen, steenslag en ander vuil of stof. Een groot pluspunt van een coating is ook dat als je een krasje maakt, het meestal in de coating zit en niet gelijk in de lak zelf. Dit is dus enorm kostenbesparend! 

Waarom geen autowax?

Veel mensen zullen zich nu afvragen waarom ze eerder een coating zouden nemen dan een wax. Een autowax kan misschien goedkoper zijn maar autowax beschermt een auto ten koste van eigen materiaal. Dit betekent dus dat als het beschermt tegen regen of vuil bijvoorbeeld, de wax zelf kapot gaat. Dit betekend dus dat je dit veel meer moet vervangen en aanbrengen dan een coating waardoor het je uiteindelijk meer geld gaat kosten. 

Glascoating, keramische coating of nano glascoating?

Je hebt 3 verschillende soorting coatings. Bij elke soort heb je natuurlijk verschillende voordelen en nadelen: 

  • Glascoating: Dit is een coating op basis van vloeibaar glas. Deze coating is bestendig tegen krasvorming en enorm bestendig tegen regen. Het mooie aan een glascoating is dat het een enorme glas geeft aan je auto en het 5 tot 10 jaar meegaat. Het nadeel is dat het een dure behandeling is en dat het alleen door specialisten aangebracht kan worden.
  • Keramische coating: Deze lak is eigenlijk hetzelfde als glascoating maar biedt minder lang bescherming. 
  • Nano glascoating: Dit is een speciaal soort coating speciaal voor autoglas en lak. Deze soort coating is een stukje duurder maar zorgt ervoor dat regen en vuil zo van je auto af glijdt. 

WIl jij nou je auto laten coaten? Neem een kijkje bij Legal Shine Detailling.

Geef een reactie