Meest opvallende auto styling projecten

Duizenden auto’s worden verkocht in Nederland elk jaar. Het is duidelijk dat velen van ons dezelfde auto hebben. Maar veel mensen houden van het idee om hun auto uniek te maken, iets dat opvalt in het gewone. Soms willen mensen de prestaties van hun auto verbeteren of willen ze veranderen hoe de auto eruit ziet en rijdt. Al deze behoeften worden bevredigd door het proces van modding. Het modden van uw auto betekent het veranderen van de standaard fabrieks geïnstalleerde onderdelen of het toevoegen/verwijderen van extra spullen om de prestaties, het uiterlijk of de stijl van de auto te verbeteren.

We zien veel verschillende mods toegepast op alles van een boodschappenauto tot een supercar die alleen op het circuit rijdt. Maar sportauto’s en tuners blijven de meest gemodificeerde auto’s. Van de voorbumper tot het achterlicht, elk onderdeel van een auto kan worden aangepast door een ervaren monteur. De enige limiet lijkt onze verbeelding (en natuurkunde) te zijn voor dit aspect van de auto-industrie.

Auto mods bestaan nu al tientallen jaren, en we hebben een overvloed aan mods zien komen en gaan. Sommigen bleken 5 seconden van roem te genieten, terwijl anderen er tot nu toe in geslaagd zijn om evergreen te blijven. Een paar van hen werden zelfs verboden in sommige staten met betrekking tot veiligheidskwesties. Laten we duiken in de wereld van de auto mods en een kijkje nemen.

Aftermarket Schaardeuren

Lamborghini’s zijn zo populair geworden dat andere merken en mensen hebben geprobeerd om de styling van hun auto’s te kopiëren. Een van de meest prominente onder hen is hun schaar-deuren. We waren allemaal in ontzag toen we ze voor het eerst zagen, en we wilden allemaal dat onze auto’s ze hadden.

Wat we niet willen is het risico dat ermee gepaard gaat. Als de auto kantelt, is het onmogelijk om de deuren te openen zonder hulp van buitenaf. Lamborghini en andere fabrikanten die deze deuren monteren, hebben de mogelijkheid om de deuren open te blazen als ze omslaan. Het is onwaarschijnlijk dat aftermarket-deuren hetzelfde hebben.

Tip: Roll bar

Ruiter Vleugels

Raceliefhebbers weten hoe belangrijk vleugels zijn voor de prestaties van een raceauto. Ricers weten hoe cool ze eruit zien op hun dagelijkse bestuurders. En we hebben het over de laatste, want goed ontworpen vleugels (of spoilers) blijven een van de belangrijkste aspecten van de autosport.

In plaats van de luchtstroom naar boven te leiden om de downforce achter te vergroten om meer tractie te krijgen of de luchtweerstand te verminderen, kunnen deze aftermarket vleugels (als ze niet goed gekozen zijn) de luchtstroom onderbreken en extra gewicht toevoegen. Soms veroorzaken ze zelfs instabiliteit bij hoge snelheden, als de auto snel genoeg is om naar de snelheden te gaan waar de vleugels eigenlijk nuttig zijn.

8 Spinnende wielen (of spinners)

Deze glimmende spinnende jongens zijn de belichaming van de uitdrukking “15 minuten van roem”. In het begin van de jaren 2000 explodeerden de spinnewielen in de hiphopcultuur groter dan de vulkaanuitbarsting van de Mt. Tambora. Het idee om de aandacht van de mensen te trekken door de buitenste velgen tijdelijk te laten draaien nadat de auto tot stilstand is gekomen, leek zo verbazingwekkend dat tonnen mensen ze probeerden toe te passen op hun dagelijkse ritten.

Spinnende wielen

Hun populariteit in muziekvideo’s hielp ook een handje. Maar afgezien van verschillende vormen van de velgen en spaken, zagen we weinig innovatie door de jaren heen, en ze langzaam verdwenen in het midden van de jaren 2000. Nu beschouwt bijna niemand ze nog als relevant.

Tip: frontspoiler

Neon Ondergloed

Toen The Fast and The Furious uitkwam in 2001, zag de autogemeenschap een opleving in termen van een toegenomen aantal autoliefhebbers en nieuwe trending car mods. Een van hen was het aanbrengen van neon underglow onder de auto.

Het eerste shot van de film met vier zwarte Honda Civics met groene neonlichten die de weg op gaan is een iconisch shot, en velen probeerden het tot op zekere hoogte na te maken. Maar ze realiseerden zich niet dat deze lichten te afleidend waren voor andere bestuurders, en sommige staten hebben sindsdien een wet aangenomen die dergelijke mods verbiedt, waardoor ze illegaal en irrelevant zijn.

Geef een reactie