Eén jaar car2go China: car2go bouwt door aan flexibel autodelen in Azië

Logo

Persbericht                                                                

Eén jaar car2go China: car2go bouwt door aan flexibel autodelen in Azië
Zeven Chinese locaties door fusie car2go en Car2Share 

Stuttgart/Chongqing, 3 mei 2017 – Sinds een jaar is car2go actief in Azië. De pionier op het gebied van autodelen opende in april 2016 een locatie in Chongqing, in Zuidwest-China. Dankzij de enorme toename van de vraag naar car2go en het aantal gebruikers is Chongqing binnen een jaar tijd uitgegroeid tot de grootste locatie van car2go wereldwijd. Om de service nog beter aan te sluiten bij de lokale mobiliteitsbehoefte, wordt car2go nu samengevoegd met Car2Share, het Chinese autodeelconcept dat beschikbaar is bij verhuurlocaties in zes grote Chinese steden.

Het werkgebied van car2go in Chongqing omvat 86 vierkante kilometer. Een jaar geleden startte car2go met 400 smart fortwo’s, dat aantal is inmiddels uitgebreid naar 600 auto’s. Klaus Entenmann, voorzitter van de managementboard van Daimler Financial Services AG, is tevreden met deze cijfers: “Deze succesvolle introductie van car2go in China is zeer belangrijk voor ons. Het bewijst dat ons autodeelconcept opkomend is in een van de grootste groeimarkten ter wereld. Met deze stap versterken we zowel onze regionale als wereldwijde rol als marktleider in innovatieve mobiliteitsservices.”

Flexibel autodelen

Olivier Reppert, CEO van car2go Group GmbH, ziet groeipotentie voor car2go in China: “Flexibel autodelen vermindert verkeer in steden, maakt kostbare parkeerplaatsen vrij en verbetert de luchtkwaliteit. Daarmee draagt car2go bij aan het verbeteren van de levenskwaliteit in Chongqing en voorzien we tegelijkertijd in de mobiliteitsbehoefte van inwoners. We zijn ervan overtuigd dat onze services ook goed worden ontvangen in andere Aziatische metropolen.”

Car2go en Car2share

Om de service te verbeteren in de toekomst, wordt car2go samengevoegd met Car2Share, onder de vleugels van Mercedes-Benz Auto Finance Ltd. Samen vormen zij car2go China Co. Ltd. Met deze zet kan car2go China de juiste mobiliteitsoplossingen aanbieden voor verschillende situaties. Chen Bing, CEO van car2go China, licht toe: “Dankzij de gebundelde kracht en kennis van car2go en Car2Share kunnen we members van car2go China gezamenlijke passende mobiliteitsoplossingen aanbieden.”

Met de portfolio’s van car2go en Car2Share, heeft car2go China zeven Chinese locaties: Car2Share heeft momenteel bijna 70 vaste verhuurlocaties in Beijing, Shanghai, Shenzhen, Chengdu, Hangzhou en Guangzhou; car2go opereert daarnaast als free-floating concept in Chongqing. Samengevoegd hebben de bedrijven 250.000 members die samen al meer dan vijf miljoen kilometer hebben gereden in de deelauto’s: voldoende om 121 keer de aarde rond te rijden.


Laatste nieuwe berichtenGeef een reactie