De mooiste old- en youngtimers op een rij

Logo

Persbericht
Van een Georges Richard uit 1910 tot een Porsche Turbo uit de jaren ‘90

Vianen, 23 mei 2017 – Menigeen draait weleens zijn nek om als er een mooie oldtimer voorbij komt rijden. In Nederland bestaan dan ook diverse oldtimerclubs en speciale oldtimerdagen waar liefhebbers hun hart kunnen ophalen. Voor wie op zoek is naar een hobby-auto, maar geen geld heeft voor een echte oldtimer, is een youngtimer wellicht een mooie optie. Een youngtimer is een auto met een leeftijd tussen de 20 en 30 jaar, terwijl een oldtimer inmiddels al meer dan 25 jaar niet meer in productie is.

Speciaal voor deze autoliefhebbers heeft AutoScout24, de grootste online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland, een overzicht gemaakt van de mooiste en opvallendste tweedehands old- en youngtimers.

Rijden en varen met de Amphicar Typ 770

Deze handgeschakelde, blauwe oldtimer uit 1964 is een echte eyecatcher en staat te koop voor 52.500 euro. Het is daarnaast ook mogelijk om met deze occasion te varen! Op het water kan hij een snelheid van 11 kilometer per uur halen. De Amphicar was het levenswerk van de Duitse auto-ontwerper Hans Trippel, welke in 1961 op de markt kwam. Dit model is ongeveer 20 jaar geleden uit de Verenigde Staten in Europa ingevoerd. In 2009 is het voertuig volledig mechanisch gereviseerd, opnieuw gespoten en voorzien van een nieuwe kap en interieur.

Rijden in cockpit met Messerschmitt KR200

Deze volledig gerestaureerde, spierwitte Messerschmitt Kabinenroller uit 1957 is slechts geschikt voor twee personen en heeft beperkte bagageruimte. Deze in Engeland populaire midgetcar staat te koop voor 42.500 euro. De auto’s werden gemaakt door de Duitse vliegtuigfabrikant Messerschmitt, vandaar dat het passagiersdeel is vormgegeven als een cockpit. Het authentieke vliegtuigstuur, de vuurrode bekleding en het zijwaarts openslaande dak maken deze occasion tot een unieke auto

Collectorsitem met Unic Georges Richard Puteaux

Deze zwarte MPV uit 1910 is de oudste oldtimer die op AutoScout24.nlwordt aangeboden. Dit collectorsitem werd gebruikt voor het vervoer van legertroepen. Georges Richard is een Frans historisch merk van motorfietsen en automobielen en ook deze Unic vindt zijn herkomst in Frankrijk. Dit historische pronkstuk staat te koop voor 32.500 euro. Echter is het niet meer mogelijk om met deze oldtimer te rijden. 

Topmodel Turbo van Porsche


Deze Indischrode Porsche 911 Turbo Coupé uit 1993 is het een na laatste luchtgekoelde model. De Turbo wordt door de kenners die van een luchtgekoelde Porsche houden, beschouwd als een topmodel. Doordat deze auto uit oktober 1993 komt, is dit een typische youngtimer. Voor deze occasion dient wel dieper in de buidel te worden getast dan voor de bovenstaande oldtimers; deze tweedeurs coupé kost namelijk 259.900 euro. De Porsche is zeer in waarde gestegen, doordat er een run op deze auto’s is.

Kwaliteit en klasse: Morgan Plus 8

Deze handgemaakte Connaught groene youngtimer uit 1990 komt uit Duitsland en is in 2002 naar Nederland geëxporteerd. Morgan is een puur Britse autofabrikant uit 1911 die anno 2017 nog steeds auto’s produceert en in de loop der jaren door vakmanschap een sterke reputatie heeft opgebouwd. Bij de ontwikkeling van de auto wordt nog echt hout gebruikt, wat een Morgan bijzonder maakt. Deze tweepersoons cabrio staat te koop voor 42.495 euro en heeft 116.000 kilometer op de teller staan.
Jurgen Vugts, Managing Director van AutoScout24.nl: “In Nederland genieten oldtimers ouder dan 40 jaar van een goedkopere autoverzekering en belastingvrijstelling. Een investering in een youngtimer is echter vaak ook de moeite waard; de kans is groot dat ze in de toekomst in waarde zullen stijgen en ze zijn vaak nog in goede conditie, waardoor de maandelijkse onderhoudskosten laag zijn.”

Een gedachte over “De mooiste old- en youngtimers op een rij

Geef een reactie