De juiste en goedkoopste autoverzekering vinden

Het verzekeren van je auto is een behoorlijke kostenpost. Wanneer je een wat oudere tweedehands auto koopt is dat bedrag ongeveer gelijk aan wat je per jaar moet ophoesten aan je autoverzekering! Toch kun en mag je niet zonder autoverzekering rijden. Wanneer je geen autoverzekering afsluit maar wel een auto op jouw naam hebt staan krijg je al snel een bekeuring thuisgestuurd van de RDW. Het is dus noodzaak dat je jouw nieuwe auto zo snel mogelijk verzekerd met een minimale WA dekking.

Drie soorten dekkingen

Wanneer je naar een verzekering auto gaat zoeken kom je enorm veel maatschappijen tegen waar je jouw auto kunt verzekeren. Maar welke hanteert nou de beste voorwaarden en is daarbij ook nog het goedkoopste? Dat is helaas niet zomaar te zeggen, want het afsluiten van een autoverzekering is maatwerk. De beste autoverzekering is daarom voor iedereen anders. Wanneer je de beste autoverzekering voor jou wilt gaan zoeken, dan dien je eerst je dekking te bepalen. Je kunt kiezen uit een WA autoverzekering, een WA Casco en een All Risk autoverzekering. Een auto van tien jaar en ouder verzeker je meestal met een WA dekking. Een auto tussen de 5 en 9 jaar met een WA Casco en als je een nieuwe of vrij nieuwe auto rijdt die nog geen vijf jaar is dan kies je voor een All Risk autoverzekering. Je begrijpt dat de WA verzekering hierbij het goedkoopste is omdat deze alleen uitkeert aan de tegenpartij tijdens het rijden van schade. De All Risk autoverzekering is het duurste omdat deze in bijna alle schadegevallen uitkeert.

28 autoverzekeringen tegelijk vergelijken

Wanneer je de vergelijker op de onafhankelijke website autoverzekering.nl gebruikt, vergelijk je in enkele minuten maar liefst 28 soorten autoverzekeringen met elkaar. De verzekeringsmaatschappij berekent je premie op de gegevens die je hebt ingevuld. Deze kijkt onder andere naar je leeftijd, je woonplaats, het aantal schadevrije jaren en de soort auto die je rijdt. Jouw premie is dus anders dan die van je buurman, dit bedoelen we met maatwerk. Hierdoor kan het ook zijn dat bijvoorbeeld de autoverzekeraar Nowgo voor jou de beste en het goedkoopste is, terwijl dat voor jouw buurman ORHA is.

Ook vergelijken als je al een autoverzekering hebt?

Ja, wanneer je al een autoverzekering hebt is het toch verstandig om één keer per jaar een vergelijking te doen. Het kan namelijk zijn dat de voorwaarden veranderd zijn bij diverse autoverzekeraars waardoor nu Nowgo niet meer de goedkoopste is voor je maar Reaal beter bij je past.

Geef een reactie