Bridgestone ontwikkelt de volgende generatie fietsband met het ‘Air Free Concept’

Zaventem, 16 mei 2017 – Bridgestone Corporation kondigde aan dat het bedrijf in samenwerking met Bridgestone Cycle Co., Ltd. een fietsband van de volgende generatie heeft ontwikkeld als haar bijdrage aan de praktische toepassing van het ‘Air Free Concept’ *, een technologie voor banden die niet met lucht opgeblazen moeten worden. Beide bedrijven voeren nu haalbaarheidsstudies uit om deze nieuwe band in 2019 op de markt te brengen.

Het ‘Air Free Concept’ is een technologie die de noodzaak elimineert om banden met lucht op te blazen voor het ondersteunen van het draagvermogen, via een unieke spakenstructuur aan de binnenkant van de banden. Daarnaast helpt de hars die wordt gebruikt in de spaken en het rubber bij het realiseren van een efficiënter gebruik van hulpbronnen.

Bridgestone Corporation en Bridgestone Cycle hebben het ‘Air Free Concept’ aangepast om lekvrije fietsbanden te ontwikkelen. De hoge flexibiliteit die de hars aan het ontwerp verleent, heeft ook geleid tot voorstellen voor nog nooit eerder geziene fietsen van de volgende generatie.

De Bridgestone Groep wil een nieuwe manier van fietsen aanbieden die gebruikmaakt van het ‘Air Free Concept’, terwijl deze technologie ook wordt aangepast om in verschillende andere soorten banden te worden gebruikt. De Bridgestone Groep streeft ernaar om te blijven werken aan een grotere duurzaamheid voor een universele en milieuvriendelijke mobiliteit die het leven van mensen ondersteunt.

*Voor meer details over het ‘Air Free Concept’, verwijzen wij u naar het volgende nieuwsbericht, dat door Bridgestone Corporation werd gepubliceerd op 21 november 2013. http://www.bridgestone.com/corporate/news/2013112101.html

Geef een reactie