Autosloperij vroeger versus nu

Waar u vroeger uw auto naar de autosloop bracht, brengt u uw auto tegenwoordig naar een autodemontage- of autorecyclingbedrijf. Maar wat is dan precies het verschil tussen vroeger en nu? In deze blog lees je hier meer over.

Autosloperij
Wanneer u grofvuil bezit dat niet in de containers mag of past, brengt u dit naar de stort van de gemeente. Hier kunt u terecht voor huis, tuin en keukenafval, alleen niet voor auto’s. Maar toen mensen vroeger steeds vaker auto gingen rijden, begon er ook steeds meer de behoefte te ontstaan voor een locatie waar auto’s naar de stort gebracht konden worden. Sindsdien werden er steeds vaker autosloperijen in Nederland geopend. Op dat moment was er nog geen verkoop van tweedehands onderdelen, dus werden de auto’s gesloopt voor de opbrengsten van oud ijzer.

Autodemontagebedrijf
In deze tijd met de nieuwste technologieën gaat het er heel anders aan toe. Niet alleen de naam, maar ook de manier van werken heeft een upgrade gekregen. Waar auto’s vroeger dus veelal gesloopt werden voor het oud ijzer, wordt er nu meer ingezet op duurzaamheid en recycling. De bruikbare onderdelen worden met milieuvriendelijke apparatuur van de auto’s gedemonteerd en krijgen een tweede leven. De overige delen van de auto, ook wel het kale wrak genoemd, wordt vervolgens aangeboden aan een shredder. Die vermaalt de gedemonteerde auto tot kleine stukjes metaal, die weer teruggewonnen worden voor de metaalverwerkende industrie. De overgebleven resten van de auto gaan vervolgens naar de Post Shredder Technologie. Hier vindt weer een scheiding plaats van de overgebleven grondstoffen. Dit zorgt voor een volledige recycling van minimaal 95% tot wel 98%.

Geef een reactie