Accubak voor hybride en elektrische voertuigen

Sinds een aantal jaar worden voertuigen op diesel of benzine, vervangen door elektrische voertuigen. Tot op de dag van vandaag zet deze trend door en worden er vele elektrische voertuigen geproduceerd en verkocht. Deze voertuigen zijn voorzien van een lithium-ion accu.

Lithium wordt gewonnen uit Zuid-Amerikaanse mijnen die zich bevinden in Argentinië, Chili en Bolovia. Het wordt uit de grond gewonnen door een verdampingsproces, waarbij weinig tot geen chemicaliën gebruikt worden. In de toekomst hoeven wij ons ook nog geen zorgen te maken over het winnen van lithium. Er is namelijk nog meer dan voldoende beschikbaar om in de toekomst uit de grond te kunnen halen. 

De lithium-ion accu bestaat uit veel verschillende materialen zoals aluminium, nikkel en koper. Deze materialen zijn net zoals in een accu van een diesel of benzine auto terug te winnen, maar dit is een lastiger proces dan bij een diesel of benzine auto. Daarentegen is lithium niet op deze manier terug te winnen.

Het voordeel van een lithium-ion accu is dat deze accu een langere levensduur heeft en beschikt over meer capaciteit, maar daar staat tegenover dat deze accu slecht gerecycled kan worden. Ook zijn de kosten voor de demontage hoger dan de opbrengst. Hierdoor is het rijden van een hybride of elektrisch voertuig minder duurzaam dan gehoopt. Daarnaast kunnen deze accu’s bij schade snel ontbranden, waardoor de accu deskundige verwijdering vraagt.

Om de veiligheid nog extra te kunnen waarborgen is er een speciale brandveilige accubak ontwikkelt voor een professionele opslag van de accu/batterij van een hybride of elektrisch voertuig. Met de aanschaf van deze bak ben je voorbereid op de toekomst en is het demonteren van een hybride of elektrisch voertuig geen enkel probleem.

Geef een reactie