Auto leasen

3 redenen een zakelijk een auto te leasen

Wanneer je voor jezelf werkt kan het zijn dat je veel moet reizen. In dat geval kan een auto goed van pas komen. Maar is het kopen van een auto wel de slimste keuze en het handigste in jouw situatie? Er zijn verschillende redenen te noemen waarom het gunstiger en veel handiger kan zijn om ervoor te kiezen om te leasen in plaats van een auto te kopen. Wij geven hieronder 3 argumenten om te kiezen voor leasen.

Fiscale voordelen

Omdat de auto voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt zijn het natuurlijk zakelijke kosten. In dat geval mag je die kosten van je inkomsten afhalen voordat je de belasting afdraagt. De winst die overblijft is de winst waar je belasting over betaalt. Op deze manier kun je dus fiscale voordelen halen, maar daarnaast zijn er ook nog andere manieren waarop je fiscale voordelen kunt behalen bij het zakelijk leasen van een auto.

Makkelijker voor de toekomst

Het kopen van een auto is een lange termijn beslissing. Maar als ondernemer wil je flexibel blijven, want er kan binnen een korte tijd veel veranderen. Misschien heb je na een jaar de auto niet meer of amper nog nodig. In dat geval is het handiger dat je niet net een auto compleet hebt aangeschaft, maar een tijdelijk contract hebt waar je gewoon weer vanaf kunt. Helemaal voor startende ondernemers is het handig om flexibel te blijven, omdat de kans op veranderingen dan het grootst is. Bekijk hier de mogelijkheden voor het zakelijk leasen voor startende ondernemers.

Ook kan het juist zijn dat je groeit met je bedrijf en misschien wel een professionelere auto wilt hebben, omdat je langs belangrijke klanten moet. Maar ook het aannemen van meer personeel waar je op de korte termijn ook een auto voor moet hebben kan een voordeel zijn wanneer je dit snel en makkelijk regelt. 

Alles snel en eenvoudig regelen

Als ondernemer ben je al druk genoeg en dan wil je alles juist snel en eenvoudig geregeld hebben. Dat betekent dat je geen zin hebt om het land door te gaan om een goede auto te zoeken die je kan kopen, met het risico op een miskoop. In dat geval is het makkelijker om via een bedrijf snel een goede auto te leasen, waarbij je dus ook meer zekerheid hebt. Daarnaast is alles snel afgewikkeld en hoef je zelf niks te regelen.

Geef een reactie