Tips voor het afsluiten van een mobiel abonnement

Vandaag de dag kiezen steeds meer mensen voor een mobiel abonnement. De verwachting is dat dit aantal mensen ook alleen maar zal groeien. Tegenwoordig zijn er allerlei mogelijkheden bij providers voor het afsluiten van een abonnement voor je telefoon. Hoewel dat fijn is, betekent het maken van een uiteindelijke beslissing iets lastiger is geworden. Er zijn namelijk vrij veel zaken om rekening mee te houden. Daarom lees je in dit artikel een aantal tips die je ongetwijfeld gaan helpen bij het afsluiten van een mobiel abonnement!

Mobiel abonnement afsluiten

Ga je een mobiel abonnement afsluiten? Onderstaande tips kunnen je helpen met het vinden van een geschikt abonnement:

  • Kies voor sim only als je goedkoop wilt uitkomen
  • Bepaal van tevoren wat voor bundel je wilt
  • Houd rekening met de contractduur van abonnementen

Sim only is het goedkoopst 

Eigenlijk willen de meesten die een abonnement afsluiten zo goedkoop mogelijk uitkomen. Daarom worden prijzen van verschillende aanbieders en abonnementen zo vaak vergeleken. Wanneer je goedkoop wilt uitkomen, is een sim only abonnement de beste keuze. 

Aangezien er ook binnen sim only verschillen in prijzen bestaan, is het verstandig om even alle goedkope sim only abonnementen te checken en hier jouw favoriete abonnement uit te kiezen.

Het bepalen van je bundel

Door van tevoren al goed na te denken over je bundel, kom je niet voor verrassingen te staan. Het gebeurt namelijk nog vaak genoeg dat men achteraf toch voor een kleinere of grote bundel had gekozen. Daarom is het een goed idee om jezelf een aantal vragen te stellen. Hoeveel bel ik per maand? Wat is mijn maandelijkse dataverbruik? Verstuur ik veel sms’jes? Door dergelijke vragen aan jezelf te stellen, kom je tot een bundel dat bij jouw verbruik past. Dat voorkomt tijd, moeite en verrassingen.

Bij abonnementen horen belminuten en sms’jes vaak bij elkaar. Dat betekent dat je vaak voor een bepaalde hoeveelheid eenheden kiest en dat je deze eenheden kunt opmaken door te bellen of door te internetten. Als je bijvoorbeeld een bundel met 1 GB data en 200 belminuten of sms’jes hebt, dan kun je 1000 MB’s data verbruiken en zelf de 200 eenheden indelen in belminuten en sms’jes.

Contractduur van abonnementen

Wanneer je een abonnement afsluit, heb je ook te maken met een contract. Hier zit een bepaalde duur aan vast. Voor abonnementen zijn de mogelijke contractduren tweejarige contracten, eenjarige contracten en maandelijks opzegbare contracten. Wanneer je een abonnement afsluit, zit je dus aan een contract vast. Voor hoe lang, ligt aan voor welke contractduur je kiest.

Aanbieders willen natuurlijk dat je langer klant blijft, en maken langere contractduren daarom vaak goedkoper. Vind je dat prima en wil je goedkoper uitkomen, dan kun je dus voor een langere contractduur kiezen. Ben je liever flexibel, kies dan voor een contract voor 1 jaar of een maandelijks opzegbaar abonnement.

Geplaatst in IT

Geef een reactie