Een responsive website: vandaag de dag kun je niet zonder

Als je op zoek gaat naar een ontwerper voor een nieuwe website, dan zal je zien dat deze altijd aanbieden een responsive website voor je te maken. Dit is dus blijkbaar een kenmerk dat essentieel is en waar je niet meer zonder kan. Je hebt ongetwijfeld wel eens te maken gehad met een website die niet responsive was. Je voert een zoekopdracht uit via je telefoon en kwam op pagina’s terecht die niet gemaakt leken voor je kleine scherm. Een responsive website is dat wel en vandaag de dag kun je eigenlijk niet meer zonder.

Een responsive website: wat is dat?

Als een ontwerper een responsive website voor je in elkaar zet, dan ontwerpt hij of zij deze eerst voor de pc. Dat betekent dat de pagina’s zijn ingericht voor grotere schermen. Als die versie af is, maakt de ontwerper er twee andere versies bij, voor kleinere schermen en voor de kleinste schermen. Daarom ziet een pagina er anders uit op een tablet en weer anders op een mobiele telefoon. Als jij een website hebt die responsive is, dan kan iedereen deze dus probleemloos doornemen, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken. Dat betekent dat je voor al je bezoekers zorgt en dat je niemand verliest omdat je website te onduidelijk is.

Waarom is dit belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om een responsive website te beheren. Dit zijn ook de redenen waarom je zo snel mogelijk actie onderneemt als jouw website nog niet responsive is:

  • Je verliest veel potentiële klanten, want meer dan de helft van de internetgebruikers doet dat met een mobiel apparaat.
  • Deze klanten gaan rechtstreeks naar je concurrenten. Een website die niet responsive is, verliest van de concurrenten. Je gaat er de strijd met andere aanbieders in jouw branche zeker niet mee aan.
  • Zoekmachines geven de voorkeur aan een responsive website, omdat deze hun klanten beter helpen.

De groei van mobiele zoekopdrachten

Het begrip responsive is eigenlijk al oud. In het verleden wat het een doorbraak en een manier om de concurrentie voor te zijn, maar vandaag worden alle websites eigenlijk responsive opgeleverd. Het wordt dus eigenlijk standaard door elke ontwerper aangeboden. En dat is maar goed ook, want meer dan de helft van de zoekopdrachten wordt al via de mobiele telefoon uitgevoerd. Als de trend zich doorzet zal dit aantal in een paar jaar aanzienlijk zijn toegenomen. Heb je geen responsive website, dan loop je dus het grootste gedeelte van de internetgebruikers mis.

Mobile friendly is de toekomst

Met die ontwikkeling in gedachten is een responsive website eigenlijk ouderwets. Waarom zou je deze ontwerpen voor de pc als de meeste internet gebruikers hun mobiele telefoon in de hand hebben? Een mobile friendly website is een website die ontworpen is voor de mobiele telefoon. Aan de hand van dat ontwerp worden dan de andere versies gemaakt. Wil jij voorbereid zijn op de toekomst, dan is mobile friendly dé manier om dat te doen.

Geef een reactie