De voordelen van het hebben van printers op kantoor

Vrijwel elk kantoor heeft wel een printer nodig. Misschien gebruik je dit wel voor het printen van verslagen en administratie. Printers brengen een groot aantal voordelen met zich mee. Een paar daarvan kom je te weten tijdens het lezen van dit artikel.

Goed voor administratie

Tegenwoordig staat voor veel Westerse bedrijven alle informatie over haar werknemers online. Van contracten tot urenregistraties. Dit is een hele effectieve manier om minder ruimte in te nemen op kantoor als het gaat om kasten vol met administratie. Je neemt namelijk veel minder fysieke ruimte in als je alle administratie online hebt staan. Het enige nadeel hiervan is dat er natuurlijk een risico is dat je account gehackt kan worden en dat alle gegevens gelekt kunnen worden of er misbruik van gemaakt kan worden. Om deze reden printen veel bedrijven nog alle administratie voor de veiligheid op papier. Ook zodat je niet in de problemen kunt komen met de Belastingdienst door het aanpassen van de administratie wanneer ze erom vragen.

Niet alleen voor administratie

Het kan natuurlijk ook zijn dat je een bedrijf hebt waarbij je naar verschillende klanten moet gaan om projecten te bespreken. Tegenwoordig worden sommige gesprekken online gehouden, dan kan je het bestand delen via Teams, Zoom of Skype. Nu het aantal gevaccineerde oploopt willen bedrijven ook steeds meer mensen uitnodigen om weer op kantoor te komen. Dan is het wel handig als bedrijf zijnde dat je kunt printen zodat jouw klanten veel makkelijker kunnen kijken na de taken die jij hebt voltooid.

Verschillende opties

Ook printers hebben net als vele andere apparaten verschillende versies. Je hebt kleine printers die je met je telefoon kunt verbinden en gigantische printers voor bijvoorbeeld grote reclameposters. Nu worden deze meestal niet op kantoor gebruikt. Dit zijn vaak kleine tot middelgrote printers die op A4 en A3 papier kunnen printen. Je hebt voor printers verschillende merken, maar de meest gebruikte printer komt toch wel van het merk HP. Het enige nadeel van deze printers is dat ze redelijk prijzig zijn.

Daar is gelukkig een oplossing voor: refurbished printers. Refurbished printers zijn printers die opgemaakt zijn uit de nog werkende onderdelen van kapotte printers. Ze zijn ook een stuk goedkoper dan nieuwe printers.
Kijk eens op https://refurbishedprinter.nl/ voor een groot aanbod van refurbished printers.

Geplaatst in IT

Geef een reactie