Wat is PRP?

De techniek van tegenwoordig maakt veel mogelijk. Er zijn ontzettend veel dingen die je kunnen helpen in het dagelijkse leven en wellicht gedurende je hele leven. Natuurlijk blijven deze dingen zich ook weer ontwikkelen. Kortom; er is altijd wel weer wat nieuws dat mogelijk voor jou geschikt is. Dit maakt dat je niet altijd op de hoogte bent van bepaalde procedures die je leven kunnen veranderen. Zonde, want wij vinden dat iedereen het verdient om van die technieken wat te weten. Daar gaan we je een beetje mee op gang helpen in deze blog, want we vertellen je hier graag uitgebreid wat PRPis.

PRP is wellicht de gamechanger die je zoekt en kan je veel bieden. Gelukkig is dit niet gloedjenieuw en spreken de resultaten en foute procedures voor zich; de resultaten zijn goed en fout gaan, dat kan het eigenlijk niet. Laten we maar snel aan de slag gaan, want dit is iets dat je moet kennen en eigenlijk ook geprobeerd moet hebben.

PRP; de techniek

De techniek is iets waar we graag wat aandacht aan besteden, dat heb je mogelijk al kunnen lezen in de inleiding en daar vertellen we je graag nog het een en ander over. De techniek van PRP is iets waar je even rustig voor moet gaan zitten. De afkorting staat voor PlaatjesRijk Plasma. Er wordt plasma uit je eigen bloed gehaald en dit zit als het goed is vol met allemaal goede bloedplaatjes, vandaar ook de naam PlaatjesRijk Plasma. Dit bloed wordt dan op zijn beurt weer geïnjecteerd in je hoofdhuid. Waarom? Omdat dit de haargroei als een malle stimuleert! Dit wordt gedaan met een super dunne naald zodat je er nauwelijks iets van voelt. Het plasma zit vol met zogeheten groeifactoren. Wat wordt er dan gegroeid? Nou, onder andere collageen, elastine en hyaluronzuur. Dit zijn stoffen die ervoor zorgen dat je een mooie bos haar op je hoofd hebt!

Waarom PRP?

Waarom je dan voor PRP moet kiezen? Je hebt toch ook oplossingen zoals een pruik, een haartransplantatie en je gewoon kaal scheren? Ja, tuurlijk, maar dat is in onze ogen wel een beetje zonde. Met PRP bereik je namelijk na een tijdje resultaten die om over naar huis te schrijven zijn, maar dan zonder al te veel ongemak. Een haartransplantatie is behoorlijk ingrijpend, duur, het herstel is een stuk langer en de resultaten blijken ook niet altijd even goed te zijn. Daarom kun je bijvoorbeeld beter voor een PlaatjesRijk Plasma behandeling kiezen, want deze ingreep duurt maar een uurtje en levert hooguit enige zwelling van het voorhoofd gedurende twee dagen op, daarnaast helemaal niets.

De resultaten

Het resultaat van een PRP behandeling is over het algemeen na drie maanden al een beetje te zien, maar pas na 6 tot twaalf maanden begint het echte werk. Je ziet dan de meeste resultaten en in het eerste jaar wordt er ook geadviseerd om eens per kwartaal terug te komen voor een extra behandeling. Daarna kun je eens per (half) jaar terugkomen voor een PRP behandeling.

Geef een reactie