compressie armstukken

Waar zijn compressie armstukken voor en wat zijn de voordelen?

Compressie is kleding wat heel veel hardlopers gebruiken. Compressie kleding zit strak om het lichaam. Bij compressie armstukken oefent dit druk uit op de spieren in je armen. Door deze druk wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Je zult merken dat je spieren meer zuurstof krijgen en hierdoor ook sneller zullen zijn opgewarmd. Je hebt armstukken van verschillende merken.

Wat doen de armstukken

Doordat je gebruik maakt van de armstukken zullen er minder trillingen ontstaan en heb je meer stabiliteit van de spieren. Het stimuleert ook het herstel na een training. Dat komt doordat de afvalstoffen sneller wordt afgevoerd. De armstukken zullen ook voor minder zwelling gaan zorgen. Je kunt de armstukken van verschillende merken aanschaffen. 

Verschillende soorten compressie armstukken

Eigenlijk lijken alle armstukken die er te verkrijgen zijn behoorlijk veel op elkaar. Toch zijn er een paar varianten waaruit je kan kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan armstukken die je volledige arm bedekken. Je hebt ook kleinere die rond je elleboog bedekken. Je hebt de armstukken van verschillende merken. Bepaalde armstukken hebben ook een extra functie te bieden. Denk hierbij aan meer ademend materiaal, speciaal materiaal wat nare geurtjes tegen houdt of die hoge bescherming tegen felle zonnestralen te bieden heeft. Ondanks dat worden de armstukken ook wel als accessoire gedragen. Dit gebeurt voornamelijk bij basketbal. 

Zo kun je het beste de armstukken dragen

Doordat compressie kleding strak om je lichaam heen zit kan dit erg lastig zijn om aan te trekken. De armstukken kun je simpelweg aandoen door het via je arm naar boven te trekken. Bij kortere armstukken kun je de armstukken binnenste buiten keren. Zo kun je de onderkant al op de juiste plek schuiven. Vervolgens vouw je ze terug en kun je ze over je arm heen trekken.

Wat zijn de voor- en nadelen van compressie armstukken

Het dragen van compressie armstukken hebben een aantal belangrijkste voor- en nadelen. De voordelen van compressie armstukken zijn:

  • Het verbetert doorbloeding
  • Je spieren herstellen sneller na het sporten
  • Het zorgt voor warmte en daarnaast behoudt het ook je bewegingsvrijheid
  • De spieren zullen sneller warm zijn
  • Je ervaart minder trillingen maar ook stabiliteit in de spieren
  • Het beschermt je armen tegen schrammen tijdens het sporten

De nadelen van de compressie armstukken zijn:

  • Het kan erg prijzig zijn
  • Het is niet zeker dat je baat hebt bij het dragen van de compressie armstukken.

Geef een reactie