Redenen om een personal trainer in de arm te nemen

Moet ik een personal trainer (“PT”) nemen? Veel mensen aarzelen als het erop aankomt een personal trainer aan te nemen. Bent u er klaar voor? Is het de moeite waard om voor een PT te betalen? Wat zijn de algemene voordelen? Veel mensen zijn terughoudend als ze vragen naar personal training, en dit heeft vaak te maken met de waarde – zullen de resultaten zijn wat ze willen en waar ze voor betalen?

Het inhuren van een goede PT kan echter enorm voordelig voor u zijn.

In de huidige maatschappij probeert de wereld ons leven gemakkelijker te maken. Dit heeft echter een domino-effect op onze gezondheid. Roltrappen, liften, drive-throughs, vaatwassers, enz. Deze technologische vooruitgang vermindert onze werklast en vermindert ook onze fysieke activiteit. Tijdens een typische werkweek op een kantoor zitten mensen gemiddeld 5 uur en 41 minuten per dag achter hun bureau. s Nachts slapen ze dan ook nog eens 7 uur. Opstaan en bewegen is dus belangrijker dan ooit tevoren.

Wat kan een personal trainer voor mij doen?

Of u nu wilt afvallen, strakker wilt worden of rugpijn wilt verminderen, een personal trainer kan u helpen uw specifieke doel te bereiken op een manier die is afgestemd op uw lichaam en uw levensstijl. Ons lichaam en onze mentaliteit zijn immers uniek voor ons, dus een personal trainer zal u een manier aanreiken om uw doelen sneller te bereiken en u de hele tijd betrokken en gemotiveerd te houden.

Hier zijn de top redenen waarom het voordelig is om te trainen met een personal trainer aan huis.

Verhoogde Motivatie

De meesten van ons hebben moeite om gemotiveerd te blijven als ze alleen trainen. Werken met een PT is een goede investering om dit te overwinnen. Wanneer je energie begint te dalen, kan de PT je net dat beetje verder pushen en ervoor zorgen dat je niet opgeeft. Ze zullen ook de manier waarop je over trainen denkt veranderen. Het zal niet langer een karwei zijn, u zult de voordelen ervan inzien en meer dan ooit genieten van het sporten.

Betere verantwoording

Met een personal trainer is het veel moeilijker om een sessie af te zeggen, maar als u alleen traint, is het heel gemakkelijk om de sportschool of die training thuis over te slaan. Als u de verantwoording op u neemt en met een PT werkt, is de kans veel groter dat u zich door de weeks aan de afgesproken trainingen houdt. Dit leidt tot een grotere consistentie en u zult sneller resultaten zien.

Deskundig advies en ondersteuning

Veel cliënten hebben grote moeite om op eigen kracht resultaten te boeken. Dit komt waarschijnlijk omdat ze niet helemaal zeker weten wat ze moeten doen. Als u geen gezondheids- en fitnessprofessional bent, is dat niet altijd even duidelijk, zoals bij veel mensen het geval is. Personal Trainers zijn specialisten op het gebied van gezondheid en fitness. Hun expertise kan u helpen uw trainingsdoelen te bereiken, of u nu wilt afvallen, spieren wilt opbouwen of uw all-round fitness wilt ontwikkelen. De kennis en vaardigheden van een PT kunnen een enorm voordeel zijn en de sessies zullen u uiteindelijk de vaardigheden verschaffen om in de toekomst ook zelf te kunnen trainen, mocht u dat willen.

Een programma op maat voor JOU

Er zijn veel online bedrijven die trainingsprogramma’s aanbieden, maar deze zijn niet specifiek voor u en zijn vrij algemeen. Met een persoonlijke trainer, face-to-face, krijgt u uw eigen op maat gemaakte programma dat specifiek is ontworpen voor u en uw individuele behoeften.

Bereik nieuwe persoonlijke records

Het is de taak en de passie van een personal trainer om u te helpen uw doelstellingen te bereiken. Hij kent elke trainingsmethode en beschikt over een enorme verzameling oefeningen die specifiek verband houden met wat u wilt bereiken. Deze aanpak op maat zal u helpen om uw doelen te bereiken in de snelst mogelijke tijd. Zij kunnen u helpen sneller spieren te kweken of lichaamsvet te verbranden dan u in uw eentje zou kunnen bereiken.

Efficiëntie van workouts

Als u alleen traint, kan het zijn dat u 15 minuten van het uur aan het bellen bent, met vrienden praat of zelfs helemaal niets doet. Met een PT is dit niet mogelijk. Zij geven u een vol uur training. Ze zullen ook de intensiteit verhogen en er altijd voor zorgen dat u op maximale intensiteit traint om het meeste uit uw workouts te halen – dit is het niveau waarop u de maximale resultaten zult behalen en ervoor zult zorgen dat uw lichaam niet stagneert.

Leestip: waarom personal training

Train veilig

Wanneer u alleen werkt, is het heel gemakkelijk om de oefening met de verkeerde techniek of vorm uit te voeren. Dit is een van de meest voorkomende manieren om een blessure op te lopen, wat een einde aan uw training kan maken. Daarnaast zijn er ook veel oefeningen die veiliger zijn om uit te voeren met een spotter (iemand die je helpt met de gewichten). Een PT kan je laten zien hoe je de oefeningen veilig en correct uitvoert. Ze kunnen je vorm observeren en eventuele fouten gemakkelijk corrigeren, waardoor je minder kans loopt op een blessure en je lichaamskwalen zullen verbeteren. Een PT kan ook voor u spotten, zodat u op een veilige manier tot het uiterste kunt worden gedreven.

Geef een reactie