Primeur in Nederland; Food&Drinks2Smile, vendingmachine volgens richtlijnen Voedingscentrum

3 partijen, 1 doel, 1 verantwoorde vendingmachine

Het is zover… één vendingmachine met alleen verantwoorde keus in snoep, snacks en drank! Tot nu toe bleef het aanbod in vendingmachines zwaar achter bij die ontwikkelingen en dat terwijl steeds meer scholen en sportkantines gaan voor de certificering van het Voedingscentrum voor de Gezonde School of Sportkantine. Het moet toch anders kunnen, zo dachten drie partijen slechts enkele maanden geleden. VendinglandVrumona en Food2Smile sloegen de handen ineen om een vendingmachine te ontwikkelen met een aanbod dat past bij deze tijd.

Food&Drinks2Smile vendingmachine

Food&Drinks2Smile; de kwaliteit van een machine van Vendingland, de bewustere frisdranken van Vrumona en Free From snoep, koek en snacks van Food2Smile. Bijna het hele assortiment blijft <110 calorieën per eenheid en volgt daarmee de richtlijnen van het Voedingscentrum. Maar de verantwoorde vendingmachine gaat nog verder; in de producten van de vendingmachine vind je geen slechte rode E-nummers zoals Aspartaam. Daarmee is dit concept uniek in Nederland.

De 3 hoofdrolspelers aan het woord

Marco Seijger van Vendingland: “Het is niets nieuws; we krijgen met zijn allen teveel suiker en vet binnen. Jongeren tussen de 7 en 18 jaar maar liefst tussen de 70 en 85 gram suiker per dag! We moeten hen helpen verantwoorde keuzes te maken en de verkrijgbaarheid hiervan vergroten. Maar de jeugd is niet onze enige doelgroep, ook al is hier de grootste gezondheidswinst te behalen. We willen een zo breed mogelijke groep bereiken die dankzij de Food&Drinks2Smile 24 uur per dag, ‘out of home’, een bewuste keuze kan maken.

Miriam Bouwens van Food2Smile: “Als voedingscoach voor kinderen met overgewicht bij Lifestyle Junior liep ik er steeds tegenaan dat ik voor mijn cliëntjes geen tussendoortjes kon vinden die binnen mijn filosofie van geen toegevoegde suikers en geen rode E-nummers paste. Ik besloot daarom van mijn passie mijn missie te maken en het zelf op de markt te gaan brengen; dit resulteerde in Food2Smile.” Haar social enterprise heeft in korte tijd 25 verschillende snoep- en snackproducten op de markt gebracht die naast geen rode e-nummers of toegevoegde suikers ook alleen natuurlijke kleur- en smaakstoffen, minder zout, vet en calorieën bevatten en vaak gluten-, gelatine- en lactosevrij zijn. Leuker én verantwoorder kan snoepen nauwelijks worden.

Jeroen Albers van Vrumona“Vrumona is dé innovatieve dorstlesser met als missie de frisdrankcategorie gezonder te maken, door het verminderen van het aantal kilocalorieën, toegevoegde suikers en kunstmatige toevoegingen. Dit betekent dat we voor iedere dorst een bewustere keuze willen bieden. De Food&Drinks2Smile automaat is hiervoor een perfect middel. We zijn dan ook erg blij met deze samenwerking, omdat de consument zo op nog meer plaatsen voor een bewust drankaanbod kan kiezen.”

Lancering

Winkelcentrum De Roselaar, geëxploiteerd door Wereldhave, heeft de primeur. Op 13 mei aanstaande wordt op feestelijke wijze de eerste Food&Drinks2Smile vendingmachine gepresenteerd aan het publiek.

Geïnteresseerden in de Food&Drinks2Smile kunnen contact opnemen met: info@food2smile.nl

Geef een reactie