Manieren op shea butter te gebruiken voor je haar

Eén van de meest populaire haarboters van dit moment is de shea butter. Deze botersoort wordt al jaren gebruikt door Afrikaanse mannen en vrouwen voor zowel haar als huid. Steeds vaker vind je shea butter terug als een van de ingrediënten in verschillende haarproducten. Denk hierbij aan conditioners, shampoos, haarmaskers en moisturizers. Logisch ook, want shea butter is een hele goed botersoort voor haar en huid door de voedende bestanddelen. In dit artikel lees je hoe je shea butter kan gebruiken voor je haar. 

Zo gebruik je shea butter voor je haar

Wil jij binnenkort ook graag shea butter van Butterwise voor je haar proberen? Je kunt shea butter zowel als je krullen hebt als bij stijl haar gebruiken. Op het moment dat je shea butter toe wilt gaan voegen aan jouw haarroutine kun je beginnen met het wassen van het haar met normale shampoo. Nadat je dit hebt gedaan kun je wat shea butter mixen met je conditioner om dit vervolgens in te laten trekken in je haren. Zo maak je je eigen deep conditioner met shea butter. 

Shea butter gebruiken als je krullen hebt

Als je krullen hebt, kun je shea butter gebruiken als curl definer om je krullen mooier uit te laten komen en pluizig haar tegen te gaan. voor nog mooiere krullen kun je je haar van wortel tot de puntjes insmeren met shea butter waarna je het gaat twisten. Seal je haar met een olie en laat de twist de hele nacht in je haren zitten. De volgende ochtend haar je de twists eruit en heb je prachtige krullen. 

De perfecte zelfgemaakte moisturizer

Je kunt met shea butter ook thuis zelf een moisturizer maken. Door rauwe sheaboter de mixen met virgin olijfolie, cacaoboter of een andere natuurlijke olie naar keuze heb je al een goede basis voor een moisturizer. Verwarm dit mengsel en je hebt je eigen sheaboter mix!

Beschermen van je hoofdhuid

Ben je van plan om je haar te gaan verven? Gebruik dan shea butter langs de haarlijn voordat je begint met het kleuren. Dit voorkomt vlekken op de huid. Ook als je een geïrriteerde hoofdhuid hebt, kan shea butter helpen om deze huid rustig te maken en te hydrateren.

Geef een reactie