Hoe voeding je leven verandert

Voeding is een essentieel onderdeel van de algehele gezondheid en moet daarom net zo belangrijk zijn als veel andere aspecten van het leven zoals regelmatig sporten. Verschillende voedingsstoffen kunnen je algehele welzijn verbeteren en je leven ten goede veranderen.Je zult er misschien versteld van staan te horen dat veel van deze stoffen aangetroffen worden in alledaags voedsel. Wij zullen een paar van de belangrijkste voedingsstoffen hieronder voor je uitzetten en toelichten.

Vijf voedingsstoffen die bijdragen aan een betere gezondheid

Vijf voedingsstoffen die bijdragen aan een groter gevoel van gezondheid en welzijn zijn vitamine C, vitamine D, vitamine B, Omega-3-vetzuren en magnesium. Vitamine C wordt onder andere gevonden in citrusvruchten, aardappelen en paprika. Mensen kunnen zelf geen vitamine C aanmaken. Daarom is het belangrijk om dit zoveel mogelijk via je voeding binnen te krijgen. Deze vitamine draagt onder andere bij aan een goede weerstand en energie. 

Vitamine D is belangrijk voor sterke botten en je afweermechanismen. Ook wordt geadviseerd dit meer binnen te krijgen tijdens periodes van weinig zon. Zonlicht is namelijk de belangrijkste bron van vitamine D. Vitamine B wordt bijna in alle voedingsmiddelen gevonden zoals in bruin brood en andere graanproducten. Deze vitamine is voornamelijk belangrijk voor de energieproductie. Een tekort kan dan ook leiden tot een lusteloos gevoel. 

Omega-3-vetzuren zijn belangrijk voor je hersenen en ogen. Het is ook belangrijk voor de normale groei en ontwikkeling van kinderen. Deze vetzuren worden het meest gevonden in vette vis, zaden en bepaalde noten. Magnesium is een mineraal dat voorkomt in bepaalde graanproducten en groenten. Het is voornamelijk erg belangrijk voor een goede werking van de spieren. 

Vitamines en supplementen

Ieder lichaam verschilt natuurlijk enorm in onder andere grootte, vorm en gewicht. Ook je dagelijkse werkzaamheden en sportactiviteiten bepalen onder andere wat voor soort voeding en voedingsstoffen je het meest nodig hebt. Als alternatief slikken mensen vaak bepaalde voedingssupplementen bij. Deze zijn online verkrijgbaar maar ook in drogisterijen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vitamine B-complex en multivitaminen. Andere mogelijkheden die bestaan om te onderzoeken of je genoeg van de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt zijn bijvoorbeeld het laten doen van een EMB bloedtest.

Geef een reactie