Drinkwater en legionella

In Nederland mogen we gelukkig zijn met de beschikbaarheid van veilig drinkwater. Het waterzuiveringssysteem van ons land is één van de beste van de wereld. Mensen kunnen daarom gebruik maken van schoon water dat zo uit de kraan komt. Dat water kun je gewoon drinken zonder dat je kans loopt om ziek te worden. Wanneer de temperatuur stijgt worden de risico’s wel groter. Een boosdoener daarvoor is legionella. Legionella op de loer. Dat is een bacterie die mensen kan besmetten en dat heeft nare gevolgen. Gelukkig zijn er in Nederland veel specialisten die weten hoe ze het water schoon moeten houden. Als jij ook interesse hebt in schoon drinkwater dan kun je hiervoor een cursus volgen bij Kenteq.

Een legionella infectie

Een legionella infectie is erg gevaarlijk. Patiënten krijgen te maken met hoesten, koorts en hoofdpijn. Er zijn veel algemene ziekteverschijnselen waardoor er altijd diagnose plaats moet vinden bij een medische dienst. Patiënten hebben last van spierpijn, hoofdpijn en in het ergste geval is er sprake van een ernstige longontsteking. De besmetting kan gelukkig niet van mens op mens plaatsvinden. Vooral wanneer het warm wordt is water de grootste drager van de bacterie. Als water lang stilstaat in een leiding is de kans groter dat legionella zich daar kan ontwikkelen. Veel mensen laten daarom de kraan een tijdje lopen als ze terugkomen van vakantie.

Word specialist bij Kenteq

Gezond drinkwater is zeer belangrijk. We moeten er dus altijd voor zorgen dat inwoners van Nederland toegang hebben tot veilig water. Als jij het daarmee eens bent dan is de opleiding tot specialist bij Kenteq wellicht iets voor jou. Bij de cursus legionellapreventie leer je alles wat je nodig hebt om de risico’s te analyseren. Je wordt een expert op het gebied van leidingtechniek. Kenteq is een grote en betrouwbare opleider van technisch personeel door het hele land.Laatste nieuwe berichten