bureaustoel

Arbo bureaustoel kopen

Ben jij op zoek naar een bureaustoel? Dan is het goed om de Arbo richtlijnen in de gaten te houden als je een werkplek gaat inrichten. De richtlijnen van de Arbo geven namelijk aan waar een bureaustoel minimaal aan moet voldoen. Om deze reden is het aan te raden om te kijken naar Arbo bureaustoel kopen. Hierdoor weet je zeker dat een bureaustoel voldoet aan de Arbo-eisen. Hieronder vertellen we kort waar je op moet letten als je kijkt naar een arbo bureaustoel kopen. Mocht je niet zeker zijn of een stoel voldoet aan de voorwaarden, vraag dit dan altijd na.

Arbo bureaustoel kopen? Let op de NPR 1813

NPR 1813 is een norm die in Nederland gebruikt wordt voor kantoorstoelen. Als je kijkt naar Arbo bureaustoel kopen is het goed dat je dus rekening houdt met een NPR 1813 bureaustoel. NPR staat voor Nederlandse Praktijk Richtlijn. Het is goed om te benoemen dat deze richtlijn afwijkt van de Europese normen. Dit komt omdat de gemiddelde Nederlander een stuk langer is dan inwoners van andere Europese landen. Als je kijkt naar arbo bureaustoel kopen weet je voor 95% zeker dat het bureaustoelen geschikt is voor jouw medewerker.

Wat zijn nog meer richtlijnen

Als we kijken naar arbo bureaustoel kopen zijn er meerdere richtlijnen van toepassing op een arbo stoel. Hieronder hebben we een aantal van deze punten puntsgewijs toegelicht zodat je zeker weet dat je een goed bureaustoel koopt die voldoet aan de richtlijnen:

  • Als eerst is het van belang dat de zithoogte verstelbaar moet zijn van 41 tot 55 centimeter;
  • Ten tweede is het belangrijk dat het zitvlak minimaal 40 cm breed en 44 cm diep is, meer mag altijd;
  • Ten derde is de zitdiepte van de stoel verstelbaar van 38 tot 48 centimeter.
  • Ten vierde is de rugleuning minimaal 36 centimeter en maximaal 46 centimeter waarbij de hoogte maximaal 37 cm bedraagt.
  • Ten vijfde is het goed om naar de armleggers te kijken. Deze zijn minimaal 5 cm breed en 20 cm lang waarbij ze tevens ook nog in hoogte verstelbaar moeten zijn. Hoogte dient verstelbaar te zijn tussen de 20 en 30 centimeter.

Het kopen van een bureaustoel

Zoals je hierboven kunt lezen is het kopen van een bureaustoel die voldoet aan de Arbo-richtlijnen complexer dan je in eerste instantie zou denken. Als je besluit online een bureaustoel aan te schaffen is het goed om te kijken naar de NPR 1813 certificaat. Als een bureaustoel dit certificaat heeft weet je zeker dat je een bureaustoel koopt die voldoet aan de Nederlandse richtlijnen die zijn gesteld door de Arbo.

Heb jij toch een bureaustoel gezien en ben jij er niet zeker van dat het betreffende product voldoet aan de richtlijnen? Dan is het goed om hierover contact op te nemen met de verkoper of de arbodienst. Hierdoor weet je zeker dat je het juiste product koopt en dat is natuurlijk wel zo prettig, want niets is zo vervelend als je en controle krijgt terwijl jij in de veronderstelling was dat het bureaustoel voldoet aan de voorwaarden.

Geef een reactie