Zorg goed voor jezelf en word gelukkiger

Jezelf verwennen is altijd fijn. Wat nou als ik je zeg dat het niet eens duur hoeft te zijn. Je moet gewoon de juiste keuzes maken. Soms moet je even sparen om een duurder item te kopen, maar dat is het dan dubbel en dwars waard als het langer mee gaat en als de kwaliteit ook nog eens beter is. Als jij het gevoel wilt hebben dat je een luxer leven lijdt, moet je kwaliteit boven kwantiteit zetten. Koop bijvoorbeeld een schrijfmap leer voor je dagboek, die zal veel langer mooi blijven dan zo’n papieren schriftje. 

Kwaliteit gaat boven alles

Je hebt zelfs schrijmappen met logo. Dit is leuk om voor je werk te kopen. Dit zal misschien ook wat duurder zijn, maar je wel een luxe gevoel geven. Het is daarnaast belangrijk om goed te kijken naar de materialen die je aanschaft. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor kantoorartikelen zoals die mappen, en een mooie dure pen. Het geldt ook voor kleding. Zo kan je beter één trui van wol kopen, dan 3 truien van imitatiewol die lang niet zo warm zijn en misschien sneller gaan pillen. Mooie materialen geven een chique uitstraling. Het is niet erg dat je hier even voor moet sparen, maar dan heb je wel wat. 

Wees schoon en je bent ready to go

Naast de materialen waarin je investeert, moet je ook investeren in jezelf. Als je welvaart wilt uitstralen, zorg dan dat verzorgd voor de dag komt. Persoonlijke verzorging is ontzettend belangrijk. Je hoeft niet de duurste parfum te dragen en je haar elke dag te laten föhnen bij de kapper, zorg er gewoon voor dat alles basic is, maar wel goed. Zorg dat je haar geen dode puntjes heeft, hou je nagels schoon, sop jezelf elke dag goed in onder de douche, loop niet met vet haar rond of probeer het te verbloemen en doe elke dag deo op. Simpel dus, stink niet en zie er netjes uit. 

Even ontspannen door lekker te eten

Als je jezelf goed verzorgt kan je ook je maagje eens goed verwennen. Leg bijvoorbeeld elke maand wat opzij om eens in de zoveel tijd eens lekker uit eten te gaan. Het hoeft niet het duurste van het duurste restaurant te zijn, maar ga er gewoon eens lekker op uit. Als je uit eten gaat hoef je namelijk zelf niet te koken, heb je geen gedoe, wordt je lekker in de watten gelegd, en eet je iets dat je waarschijnlijk lekker vindt. Je komt dus ontspannen terug van zo’n avondje uit eten, wat ook bijdraagt aan het verwennen van jezelf. 

Fysiek voor jezelf zorgen is ook mentaal voor jezelf zorgen

Tot slot is ook een goede mentale gezondheid belangrijk. Jezelf verwennen draagt uiteraard bij aan een goede mentale gezondheid, maar één keer per maand uit eten gaan zal je mentale problemen niet oplossen. Je kan pas echt genieten van het verwennen van jezelf als je lekker in je vel zit. Neem daarom de tijd voor je problemen en stop ze niet weg. Slaap genoeg, sport minstens twee keer per week, dan komen er geluksstofjes vrij plus het is goed voor je lichaam, en eet gezond. 

Geef een reactie