Zo zorg je voor meer comfort op je voertuig

Wanneer je voor je werk vele uren doorbrengt in een voertuig, is het van zeer groot belang dat je deze uren zo comfortabel mogelijk doormaakt zodat je je werk beter en prettiger kunt uitvoeren. De manier waarop je in je voertuig zit is dus essentieel en er zijn een aantal zaken die je hierbij kunnen helpen. Zo zou je eens kunnen denken aan een luchtgeveerde stoel. Dit is de meest comfortabele optie en beschermt je rug tegen de vele schokken van bijvoorbeeld je tractor. Hierdoor kun je uren blijven zitten en kun je het aantal werkgerelateerde fysieke ongemakken tot het minimum beperken.

De veiligheid van je voertuig verbeteren

Naast zorgen voor een hoge mate van comfort is de veiligheid uiteraard ook een zeer belangrijk onderdeel van het besturen van een voertuig. Wat je hierbij zou kunnen helpen is het gebruik van een camera waardoor je kunt zien wat er achter je bevindt. Nog makkelijker is het wanneer je achteruitrijcamera draadloos is. Zo hoef je je geen zorgen te maken over kabelgootjes en hoef je de camera ook nog eens niet in te bouwen in je voertuig. Je kunt zo’n systeem gebruiken voor een tractor, maar het werkt bijvoorbeeld ook bij graafmachines, heftrucks of andere (grote) werkvoertuigen.

Naast een camera ook een achteruitrij alarm gebruiken.

Met de eerder genoemde achteruitrijcamera heb je zelf meer overzicht van wat er achter je voertuig gebeurt, echter is het ook belangrijk dat omstanders zich ervan alert zijn dat er achteruit gereden wordt. In situaties als deze zou je ook aan een achteruitrij alarm kunnen denken. Dit is een apparaatje dat een zeer duidelijk alarm laat hier wanneer je in je voertuig achteruit rijdt. Hierdoor zullen omstanders beter gewaarschuwd worden en zullen ze zich minder snel achter je voertuig begeven op het moment dat je rijdt. Ook van deze apparaatjes zijn de bekabeling en andere onderdelen makkelijk weg te werken zodat je er geen last van hebt tijdens het werk.

Overige manieren om je voertuig prettiger te besturen

Bij het gebruik van landbouwvoertuigen zijn er bepaalde GPS-systemen waarvan het gebruik wel het overwegen waard zou kunnen zijn. Zo bestaan er trackingsystemen die zeer nauwkeurig kunnen bijhouden waar je bent geweest en waar je nog moet zijn. Dit kun je combineren met bijvoorbeeld het strooien van kunstmest of het bespuiten van de gewassen. Het systeem houdt precies bij welk stuk grond er al is bewerkt en zorgt er ook nog eens voor dat hierbij overlap wordt voorkomen. Op deze manier verspil je dus niet onnodig allerlei grondstoffen, wordt de grond niet over mest en ben je ook nog eens niet onnodig lang bezig met je klus.

De verschillende soorten stoelen in je voertuig

Naast de eerder genoemde luchtgeveerde stoel bestaan er ook nog andere soorten stoelen die je kunt gebruiken in je voertuig. De meest eenvoudig optie is de ongeveerde stoel. Hier zit, zoals de naam al aangeeft, geen vering in en biedt in principe dus het minste comfort. Wel is dit de meest goedkope optie en is het monteren hiervan zeer eenvoudig. Als tweede optie bestaat er ook nog een mechanisch geveerde stoel. Deze stoel is comfortabeler dan de ongeveerde stoel en ideaal wanneer je niet heel veel uren doorbrengt in je (landbouw)voertuig. Ook is de montageruimte hiervan beperkt en daarom is deze optie dus meer geschikt voor de kleinere voertuigen.

Geef een reactie