Eten met een grote groep, geen probleem!

Lekker dineren met grote groepen is hartstikke leuk. Vaak doe je dat als je iets te vieren hebt. Maar er zijn zoveel manieren waarop je leuk met een groep kan gaan. Zo begint het al met het kiezen van de soort maaltijd. Ga je voor een brunch met luxe belegde broodjes, voor een lunch met een lekker soepje, een borrel met bitterballen of voor een diner met drie gangen. Zo’n diner zal toch het meest gekozen worden. Vaak zit ‘s avonds de sfeer er lekker in, neemt iedereen een drankje en is er een kans op een mooie afterparty. 

Een intiem diner met elkaar

Een manier om lekker met een grote groep te eten is door middel van private dining amsterdam. Dit kan ook in andere steden als Amsterdam een onhandige locatie voor jouw groep is. Private dining is erg leuk. Je krijgt een mooie plek in een restaurant of bij een cateringbedrijf, die alleen voor jouw groep gereserveerd is. Zo heb je met elkaar veel privacy en kan je het over wat vulgaire onderwerpen hebben tijdens een bachelorparty, of juist een intiem familiegesprek. Zo hoeven andere mensen dit niet te horen ben je lekker alleen met de groep. Echter kan er wel een prijskaartje hangen aan private dining. 

Maak je eigen prakkie

Een andere manier om lekker met de groep te eten, vooral tijdens de wintermaanden, is door te fonduen of door te gourmetten. Zo zit je lekker met zijn alle aan een grote tafel. Dit is budgetproof, omdat je lekker thuis eet. Daarnaast kan iedereen lekker voor zichzelf koken, waardoor je geen gezeur hebt met mensen die ergens allergisch voor zijn, iets niet lusten, of iets niet mogen/willen eten. Vooral tijdens kerst en oud en nieuw wordt gedaan. Het is gezellig, maar let wel op, want je huis en je kleding kunnen van het gourmetten wel een beetje gaan stinken. 

Genieten in het zomerweer

Barbecueën is een leuke activiteit om met een grote groep in de zomer te doen. Ga lekker met zijn alle in de tuin zitten. Geniet van de zon, het eten en elkaar. Laat iedereen zelf wat meenemen, zodat niet één iemand zich rot sjouwt aan inkopen. Vaak is er ook bij een barbecue voor ieder wel wat lekkers om te eten. Wat leuk is, is om na het avondeten ook nog een leuk dessert op de barbecue te gooien. Marshmallows zijn lekker, maar probeer ook eens een banaan met stukjes chocola van de BBQ. Een warme bananasplit is een echte aanrader. 

Helemaal niks regelen, alleen de wijn 

Als je toch wat meer te besteden hebt, maar geen zin om eropuit te gaan, huur dan een privé chef in. Laat je de avond lang helemaal in de watten leggen en maak je nergens meer druk om. Je kan je eigen menu vaak van te voren samen stellen, waardoor je zeker weet dat het gerecht in de smaak gaat vallen. Je kan van te voren ook nog even aan de chef vragen wat voor dranken lekker zijn bij welk gerecht. Door de juiste wijn bij een bepaald gerecht te kiezen, kunnen de smaken soms nog beter uitkomen. 

Geef een reactie