Wat komt er allemaal kijken bij een ICT verhuizing?

Bij een zakelijke bedrijfsverhuizing moet veel gedaan worden. Een van de belangrijkste zaken is de ICT verhuizing regelen. ICT verhuizing moet namelijk perfect worden afgestemd met jouw ICT afdeling en er moet een minimale risico zijn op productiviteitsverlies of ontevredenheid bij (interne) klanten. ICT verhuizing regelen moet dus als nummer een prioriteit op je lijstje staan! Wat komt er allemaal kijken bij een ICT verhuizing? Hoe regel je dit het beste? Wij vertellen het aan jou in dit blog.

Wat moet er allemaal gebeuren bij het verhuizen van zakelijke ICT?

De bedrijfsverhuizing begint en eindigt bij het verhuizen van ICT. Tegenwoordig is ICT namelijk het zenuwstelsel van elke bedrijf en organisatie, dus het is zeer belangrijk dat dit op een zorgvuldige manier gedaan wordt. ICT verhuizing regelen begint bij het maken van een planning. In deze planning moet men rekening houden met het feit dat er geen risico’s worden genomen. Het is namelijk erg belangrijk dat jij en jouw medewerkers na de verhuizing direct aan de slag kunnen met hun werk. 

Maak een checklist voor je ICT werk: alle activiteiten

De bedrijfsverhuizing begint met het maken van een ICT checklist. Een van de belangrijkste dingen die je op je ICT checklist moet zetten is dat je ervoor zorgt dat je online blijft tijdens de verhuizing. Kijk dus ook naar de kabels die er liggen in je nieuwe pand, want dat bepaalt hoe de verbinding met het internet ligt.

De meeste bedrijven die organisaties ondersteunen bij het verhuizen van ICT in verschillende activiteiten. Een enkele voorbeelden hiervan zijn het aan- en afkoppelen van systemen, het wegwerken van bekabeling (kabel management), patchen van data en telefonie op de werkplek en in de patchkast, inventarisatie van het ICT-apparatuur, het aanleggen infrastructuur, servers verhuizen in onze speciale serverkasten en nog veel meer. Een complete projectbegeleiding is vaak ook mogelijk. De bedrijfsverhuizing hoeft dus niet per se op eigen kracht!

Geef een reactie