Waar moet je op letten als je met je hond naar de camping gaat?

Met je hond midden in de natuur kamperen, samen heerlijke wandelingen maken en lekker vrij rondrennen, dat is een vakantie die veel hondenbezitters hun honden gunnen. In plaats van je hond voor de vakantie naar een opvang te brengen, is het veel leuker om je hond mee naar de camping te nemen. Het vereist de nodige voorbereiding, natuurlijk moeten zijn spullen mee: riem, voer, voerbakje en mand. Maar dan ben je er nog niet. Voor een onvergetelijke kampeervakantie met je hond hebben we hieronder de beste tips voor je op een rijtje gezet voor als je naar een camping met hond gaat.

Naar de camping met hond

Voordat je direct een campingplek boekt, is het verstandig eerst over een paar dingen na te denken:

  • Kijk of jouw hond geschikt is voor kamperen. Kies het beste voor je hond: een tent, caravan of camper.
  • Je hond moet goed luisteren naar commando’s, altijd bij je in de buurt blijven en niet zonder toezicht op de camping rondlopen.
  • De informatie van de microchip en penningen moet actueel zijn.
  • Op een camping is het handig als je hond in een bench slaapt.
  • Zoek een camping met voldoende wandelmogelijkheden, waar honden meer dan welkom zijn.

Camping met hond Ommerland

Vakantiepark Ommerland is met recht een van de meest hondvriendelijke campings in Nederland. Het ligt midden in het prachtige groene Vechtdal met talloze wandelpaden midden in de natuur. Op de camping zijn maximaal 4 honden per plek toegestaan en heb je geen extra kosten voor hun verblijf. Op camping Ommerland heb je met je hond vooral veel lol. Je vindt er een speelveld, een hondendouche om hem na het ravotten te wassen en een hondencentrum met leuke workshops. En je kunt een omheining huren zodat je hond lekker vrij kan rondlopen bij je caravan.

Geef een reactie