Waar in Nederland wordt het meest gerookt?

Roken, het lijkt wel de normaalste zaak wat er is en eigenlijk is dat ook wel zo. Ook al weten we allemaal dat het niet gezond is en dat we het niet moeten doen, toch worden de sigaretten en e-sigaretten nog steeds verkocht. Zo kan je zonder problemen een Voopoo e-sigaret kopen en heeft elke supermarkt sigaretten. Buiten dat kan je ook nog eens verschillende mooie bakjes voor je sigaretten aanschaffen, de mooiste en meest luxe aanstekers en zelfs Zap juice is verkrijgbaar voor je e-sigaret. Als roken ons zo gemakkelijk wordt gemaakt, zit er dan een verschil in plaats? Waar in Nederland wordt het meest gerookt?

Amsterdam

Misschien aan de ene kant een shock maar aan de andere kant geen verrassing. In de gemeente Amsterdam wordt het meeste gerookt. Je zou zeggen dat met alle foodies die aan yoga doen en alleen maar veganistisch eten, het rokers percentage lager zou moeten liggen. Toch is niks minder waar. In Amsterdam wonen namelijk ook heel veel verschillende soorten mensen en culturen. Is het er druk en bovenal een toeristische plek. Daarbij kan je om elke hoek verschillende  zap juice of Voopoo e-sigaret kopen.

E-sigaret

Het is niet bekend of er in de plekken waar meer wordt gerookt, dit vooral wordt gedaan door een e-sigaret zoals Shisha pen, e-sigaret, e-hookah, e-smoker en flavor pen of dat er meer wordt gerookt via de normale sigaretten. Het is wel duidelijk dat jongeren makkelijker aan een e-sigaret kunnen komen. Officieel gezien mogen deze niet verkocht worden onder de 18 jaar maar toch gebeurt dit sneller dan met een normale sigaret. Daarbij kan je een voopoo e-sigaret kopen online, waar niemand kan checken of je daadwerkelijk boven de 18 bent of niet. Het zelfde geld voor de zap juice. De overheid probeert de e-sigaretten minder aantrekkelijk te maken door het verbod van smaakjes te verkopen. 

Geef een reactie