Vloerverwarming en de vele voordelen

Er zijn meer dan voldoende redenen te bedenken waarom je kiest voor het aanleggen van vloerverwarming. Het op deze wijze verwarmen van je huis biedt nogal wat voordelen. En die voordelen zetten we hier voor je op een rij.

Energiezuinige wijze van het verwarmen van je woning

Vloerverwarming is in beginsel een zeer energiezuinige wijze van het verwarmen van je woning. Het gebruik is gemakkelijk en je hebt met deze verwarming meer leefruimte en ruimte in het algemeen. Verwarming vanaf de vloer is geschikt voor heel erg veel verschillende soorten vloeren. Deze manier van verwarmen is veilig en comfortabel en relatief gemakkelijk te installeren. De installatiekosten vallen erg mee en de verwarming kan netjes geïnstalleerd worden.

Bespaar zomaar twintig procent op je energierekening dankzij vloerverwarming

Kies je voor vloerverwarming, dan kun je zeker twintig procent besparen op de energierekening en ten opzichte van radiatoren. Der CV-ketel hoeft een minder hoge temperatuur te leveren. Deze wijze van verwarmen heeft bovendien een zeer gunstig rendement. Er is bij een dergelijke verwarming steeds sprake van een gelijkmatige warmteverdeling. De warmte vertrekt vanaf de grond. Op die manier ervaar je sneller een comfortabel warm gevoel.

Je voeten warm, dan voel jij je ook sneller helemaal warm

Werk je met radiatoren, dan dient het water opgewarmd te worden in de ketel tot een temperatuur van 90 graden Celsius. Vervolgens wordt het water rondgepompt in de radiator. Vloerverwarming is erg prettig in de koude wintermaanden. Je hebt steeds snel warme voeten als je de woon- of badkamer betreedt en als je voeten warm zijn, dan voel jij je sneller lekker warm. Bij de vloerverwarming hoeft het water niet opgewarmd te worden tot 90 graden.

Vloer & Raamdecor | Woninginrichting & woningstoffering.

Lastiger te repareren en het vraagt wel een behoorlijke investering

De maximale watertemperatuur bij vloerverwarming is slechts 40 graden Celsius. Dat maakt deze verwarming ten opzichte van het gebruik van radiatoren dus meteen een stuk energiezuiniger. Nadelen van het gebruik van deze verwarming? Die zijn er natuurlijk ook. Zo is het laten aanleggen van vloerverwarming een kostbare aangelegenheid Je zou daarnaast kunnen stellen dat problemen met de verwarming wat lastiger te repareren zijn.

Meer ruimte voor je meubels

Door het gebruik van verwarming van onderaf en het ontbreken van radiatoren heb je dus meer ruimte. Je kunt meer meubels kwijt en een ruimte nu echt helemaal naar eigen wensen en inzichten indelen. Verwarming vanaf de vloer is zowel als hoofd- als bijverwarming gebruikt worden. In essentie is hout niet het meest geschikte product om over de vloerverwarming te leggen, hout is immers een natuurproduct. Het rendement van verwarming gaat zo naar beneden om de simpele reden dat een houten vloer gaat werken door warmte en door vocht. Meest geschikte houtsoort voor is eikenhout

Investering verdient zich terug door lagere energienota

Eiken mag dan niet te dik of te breed zijn, als je het gebruikt voor vloerverwarming. Deze verwarming gaat verder samen met heel erg veel vloersoorten en inderdaad ook met bijvoorbeeld PVC. Heb je de keuze bij het aanleggen van een verwarming, overweeg dan serieus om verwarming vanaf de vloer aan te laten leggen. Hoewel je dus in eerste instantie meer geld kwijt bent voor de aanleg, verdient zich dat terug door en structureel lagere energienota.

Geef een reactie