Tips voor onvergetelijke dagen deze zomer

De zomer staat alweer bijna voor de deur. En aangezien het coronavirus nog altijd onder ons is, vinden velen het nog spannend om een vakantie te boeken. Vertoeven in eigen land zal daarom dit jaar weer erg gebruikelijk zijn. Maar dat kan natuurlijk ook erg leuk zijn. De zomers in Nederland zijn meestal heerlijk. Af en toe een regenachtige dag- of week, maar over het algemeen is het goed. Je kunt er dus lekker op uit met het gezin of met vrienden. Wij geven je een paar tips voor die onvergetelijke zomerse dagen in eigen land!

Geniet van het strand

Het strand in Nederland is natuurlijk niet hetzelfde als de stranden in Zuid-Frankrijk of Spanje. Maar in Nederland kan het evengoed erg gezellig zijn. Verzamel je gezin of vriendengroep en plan een datum om gezellig met zijn allen naar het strand te gaan. Om je dag nog iets leuker te maken kun je wat vrije tijd vermaak meenemen zoals een voetbal of volleybal voor op het strand. Wat ook erg leuk is om te doen, is wat later vertrekken naar het strand toe en ook weer wat later weg gaan. Je kunt bijvoorbeeld afspreken om met zijn allen op het strand te eten. Hiervoor zijn koelboxen erg handig. Je kunt dan ook gelijk wat lekker koude drankjes meenemen en al je eten blijft ook wat verser. Op die manier kun na het eten met zijn allen de zonsondergang op het strand bekijken.

Dagje uit

Wat ook leuk om te doen met een groepje of met zijn tweeën is een dagje uit. Kies bijvoorbeeld voor een stad waar nog niemand geweest is. Een leuke manier om te bepalen welke stad het wordt is als volgt: je schrijft allemaal een stad naar keuze op een briefje en vouwt deze dubbel. Vervolgens gooi je alles in een kom en grabbel je 1 briefje eruit. Dat is de stad die het wordt! Je kunt in steden allerlei leuke dingen bedenken om te doen. Je kunt bijvoorbeeld een dagje gaan shoppen of sightseeing. Wat tijdens de corona crisis erg hip is geworden is de stadswandeling. Dit is vaak georganiseerd door een aantal samenwerkende restaurants die een route hebben uitgestippeld. Elk restaurant vormt een stop op de route waar je een hapje en drankje kunt ophalen. Erg leuk, gezellig en een leuke manier om de stad te ontdekken!

Boot huren

Een andere leuke zomerse activiteit is een bootje huren in je favoriete stad. Dit kun je met zijn tweeën doen, maar een grote groep is ook erg gezellig. Je huurt dan met zijn allen een grote sloep voor een aantal uur of voor een dag. Voordeel is dat je mooi met zijn allen de kosten van de boot kan splitsen. Neem allemaal wat lekkers te eten en te drinken mee op de boot. Een speaker met wat muziek en genieten maar! Let wel op, je mag namelijk niet overal zomaar muziek luisteren op de boot. In de grachten van Amsterdam bijvoorbeeld kun je hier  een fixe boete voor krijgen. 

Geef een reactie