Prijstang kopen: Dit zijn de afwegingen

Wil je een prijstang kopen om jouw producten nog sneller van een prijskaartje te kunnen voorzien? Dan is het belangrijk om alle specificaties zo snel mogelijk te gaan bekijken. Je moet namelijk verschillende factoren meenemen om een goede afweging te maken. De tang komt immers in verschillende varianten. Daarbij zijn er meerdere specialisten waar je de aankoop zou kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan Shopdepot. Maar wat mag er dan niet over het hoofd worden gezien en hoe zorg je ervoor dat de keuze de juiste is? Onderstaande informatie zet een aantal zaken voor jou op een rijtje.

Een prijstang kopen op basis van specificaties

Een prijstang kopen begint al bij het merk dat je aan wilt gaan schaffen. De merken hebben allemaal hun eigen kenmerken. Je kunt er altijd vanuit gaan dat je van hoogwaardige kwaliteit kunt genieten, maar niet ieder merk heeft dezelfde tang in het assortiment zitten. Je zult dus niet alleen naar het merk moeten kijken, maar ook naar de specificaties. Zo kan bijvoorbeeld het aantal regels al een groot verschil maken. Wanneer je bijvoorbeeld alleen de prijs erop wilt zetten, moet je gaan kijken naar de tangen met een enkele regel. Hoe meer je erop wilt zetten, hoe meer regels je nodig hebt.

Het aan karakters en regels

Daarnaast kun je een goede prijstang kopen op basis van het aantal karakters. Dit hangt automatisch weer samen op de regels. Er kunnen namelijk maar een bepaald aantal karakters op de regels om er een goed etiket van te kunnen maken. Bekijk daarom ook hoeveel karakters je nodig hebt voor bijvoorbeeld de prijs, het serienummer en andere gegevens van het product. Je moet daarom altijd gaan kijken naar waar jij het beste mee uit bent en hoe je ervoor zorgt dat alle informatie op de producten staat.

De grootte maakt het verschil

Wanneer je van nog meer voorzien wilt zijn, moet je ook gaan bekijken welke grootte van de karakters en welk formaat etiket je hebben wilt. Ook dit is namelijk geheel aan te passen bij een prijstang. De grootte van het etiket zorgt er uiteindelijk voor dat je de gegevens er overzichtelijk op kwijt gaat kunnen. Je wilt immers niet dat het allemaal rommelig staat en jouw klanten alsnog niet in een oogopslag kunnen zien hoeveel een bepaald product in jouw winkel gaat kosten. Zorg daarom dat je dit ook meeneemt in jouw overweging.

De afweging maken voor jezelf

Een prijstang kopen doe je dus niet bij de eerste de beste leverancier. Je moet verschillende zaken in overweging nemen en bekijken wat het beste bij jouw situatie gaat passen. Zodra je alles goed op een rijtje hebt staan en hebt gekeken welk merk hier het beste op aansluit, kun je de aankoop gaan doen. Als je er zelf niet uitkomt, is het verstandig om advies op te vragen bij een professional. Hiermee voorkom je dat je een verkeerde aankoop gaat doen en nog niet kunt genieten. Ga daarom aan de slag.

Geef een reactie