Neem je werkplaats terug!

Georganiseerd aan de slag gaan is niet altijd een eenvoudige opgave wanneer je beschikt over een behoorlijk uitgeruste werkplaats. Maar het is wel degelijk mogelijk!

Hoe georganiseerd je ook bent, uiteindelijk verval je tot een levensechte sloddervos. Als je niet oppast, tenminste. En we kunnen het je ook niet kwalijk nemen, want zo’n enorme voorraad aan gereedschap netjes en ordelijk opbergen vergt tijd en een degelijk systeem. Dat komt je niet zomaar aanwaaien en je hebt daar wellicht enige hulp bij nodig. Niet van iemand die gespecialiseerd is in opbergen en het in kaart brengen van je gehele inventaris, maar van de juiste opbergmogelijkheden. Heb je juist alle ruimte maar nog niet alle benodigde tools in huis? Ook in dat geval raden we je van harte aan om snel verder te lezen!

Gereedschapset

Bij dat woord denk je vast aan zo’n klassieke, hoekige trommel waar het hoognodige aan gereedschap opgeborgen zit. Zo eentje die je op je dooie gemakkie overal mee naartoe neemt. En ja, dat is ook erg handig. Maar uiteraard is de opslagruimte heel erg beperkt en kun je er dus alleen je allerbelangrijkste gereedschappen in kwijt. Althans, als je geluk hebt. Bovendien, wat moet je met zo’n mobiel geval in een werkplaats? Daar heb je een kast nodig waarin je nagenoeg alles op kunt bergen wat je regelmatig nodig hebt.

En dat is precies wat we bedoelen. De gereedschapset waar we het over hebben is een grote metalen kast met laden waar de uitsparingen voor je uiteenlopende tools al in zijn aangebracht. Zo hoef je niet eens een systeem te creëren, dat werd al voor je gedaan! Nu hoef je alleen maar zo’n gereedschapset aan te schaffen en in te richten. Binnenkort ken je de inhoud van iedere lade helemaal uit je hoofd en pak je er blindelings uit wat je op dat moment hoognodig hebt.

Gereedschapswagen

Zeggen we net nog dat zo’n gereedschapset niet mobiel moet zijn, want daar heb je niks aan in een werkplaats. Maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. Dit hangt immers geheel af van de grootte van jouw ruimte. Beslaat dat een behoorlijk oppervlak? Dan heb je natuurlijk geen zin om met zo’n loodzware kast van hot naar her te sjouwen om je gereedschap dichter in de buurt te houden. Dan komt een gereedschapswagen als geroepen. Dit is precies hetzelfde als eerder genoemde set, maar dan met wieltjes eronder. Die rijd je dus overal heen waar je maar wilt, zodat je in iedere hoek van je werkplaats de beschikking hebt over al je gereedschap!

Werkbank

De vloer is vast niet de enige plek waar je werkt. Ook een tafeloppervlak waar een bankschroef aan zit en andere materialen en tools heb je nodig voor de nauwkeurige klusjes. Steigerhout planken zijn ook handig om een houten werkbank te maken! Die moet natuurlijk heel erg praktisch zijn, alsmede een lang leven beschoren. Ga dus alleen voor de beste houtsoorten om er zeker van te zijn dat je de beste kwaliteit in huis haalt.

Geef een reactie