Herenmode trends

Voor de mannentrends voor 2021 moeten strakzittende pakken en korte shorts vaarwel worden gezegd. Comfort, utility, workwear-geïnspireerde mode en het geschikt maken van de 2020 WFH esthetiek voor de stad zijn trends waar we allemaal achter kunnen staan.

Van Bretonse tops en cargobroeken tot athleisure en ontspannen kleermakerszit: het silhouet van 2021 is groter, wijder en comfortabeler. U zult blij zijn te zien dat zakken een must zijn en dat een kantje zachtheid de mannenkast binnenkomt met pasteltinten.

Modetrends zijn misschien vooral genegeerd in het midden van een pandemie, maar met hoop aan de horizon voor een geleidelijke terugkeer naar de normaliteit, is 2021 niet 2020. Het is tijd dat we allemaal kijken naar wat nieuw is en dienovereenkomstig nieuwe investeringen plannen. Om u op weg te helpen, volgen hier vijf van de herenmodetrends die u echt moet kennen voor 2021.

Pastel

Wat kleur betreft, draait het dit jaar allemaal om pastel, te zien bij Gucci, Prada, Raf Simon of Versace. Zowel de mannen- als vrouwentrends lijken op één ding te wijzen: de lente is in! Gedempte – maar niet verwassen – tinten die doen denken aan bloemen, ouderwets snoepgoed of sorbet zijn stuk voor stuk winnaars. Pasteltinten blijven dit jaar niet beperkt tot de lente, dus het is tijd om de sprong te wagen en te investeren in een paar zachte en suikerzoete stukken.

Zakken

Het praktische is terug met een overvloed aan zakken op de catwalks. Balmain stuurde safari-looks de wereld in en cargobroeken zijn weer cool, met dank aan Barena en MSGM. De “goede zakken” zijn groot, zoals op de overhemden van Bottega Veneta of op het krokodillenveldjack van Dior.

Strepen

Strepen in al hun varianten zijn dit jaar de manier om “patroon” te doen. Nautische strepen, ruiten, krijtstrepen… Bretonse tops bij Dolce & Gabbana, Burberry, BOSS en Casablanca; ruiten bij Prada en Etro; tartans, ruiten en strepen bij Rick Owens, Undercover, Lemaire of Isabel Marant… als er strepen op staan, ben je goed om te gaan.

Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/calvin-klein-ondergoed

Bermuda

Korte broeken zijn niet weg te denken uit de lente en de zomer, maar in 2021 zijn ze niet meer kort. Bermuda’s zijn de nieuwe look om te dragen en je kunt ze heel gemakkelijk van het zwembad naar de stad dragen. Grotere, langere, wijdere shorts – die net boven de knie moeten komen om als perfecte lengte te worden beschouwd – waren te zien bij Dolce & Gabbana, Gucci, MSGM en zo’n beetje overal waar het telt.

Relaxte tailoring en athleisure

Couture trainingspakken waren te zien bij Y/Project, Céline by Heidi Slimane, Casablanca of Balenciaga. Kim Jones voor Dior, Fendi en Versace hadden sliders. PJ’s nemen een loopje met de stad, wijde pijpen (Armani, Lemaire, Dolce & Gabbana, Rick Owens…) en wijdere pakken geïnspireerd op de jaren ’80 (Zegna) zijn verheven tot high fashion. Als u dan toch een pak moet dragen, dan maar ontspannen, zoals te zien is bij Jacquemus, Yohji Yamamoto of Etudes.

Geef een reactie