Gebruik koelelementen als je geen zin hebt om te koken

Zeker wanneer je op vakantie bent wil je even wat rust hebben. Als je dan moet koken kan dit als nog een hoop stress opleveren. Zeker als je het niet graag doet. Daarom zijn koelelementen erg handig om te gebruiken. Als je van te voren wat maaltijden klaarmaakt hoef je dit eigenlijk alleen nog maar op te warmen. Soms kun je het zelfs koud eten. Wanneer je bijvoorbeeld salades hebt waar pasta of aardappel in zit, kun je dit prima eten als avondeten of een lunch op een hete zomerdag. Maar in de winter zou je het bijvoorbeeld kunnen opwarmen. De koelelementen die worden gebruikt in de box zorgen ervoor dat er een constante koele temperatuur wordt behouden. Zeker als het gaat om vers eten is het belangrijk om het koud te houden zodat het niet vergaat. Bacteriegroei gebeurt sneller als voedsel in de buurt van warmte komt. 

Koelelementen zijn de perfecte uitkomst

Niet alleen zijn koelelementen handig voor eten, maar ook voor diverse dranken. Zeker wanneer je op een kleine trip gaat of zelfs op vakantie is het fijn om water bij je te hebben. En meestal vinden de meeste mensen warm water niet erg lekker om te drinken. Daarom heb je koeltassen met een soort reflecterende wand. Deze zorgt ervoor dat de lucht niet snel ontsnapt. Het geeft een isolerend effect. Wanneer je er dan koelelementen in plaatst die je een aantal uur van te voren in de koelkast of vriezer tot een bepaalde temperatuur hebt laten komen kun je zo je drankjes erop leggen zodat ze lekker verfrissend blijven. Maar niet alleen water, ook smoothies of alcoholische dranken zijn ook ideaal hiervoor. Je kunt zelfs ijs erin bewaren, wel minder lang dan in de vriezer maar je houdt het smelten wel degelijk tegen en kunt alsnog genieten van een ijsje op locatie.

Eten op locatie hoeft niet ingewikkeld te zijn

Je kan het dus op allerlei verschillende manieren aanpakken en toch een goede maaltijd binnenkrijgen boordevol vitamines. Zo kun je dan gedroogd eten meenemen wat je van tevoren hebt klaargemaakt, maar het drogen hiervan kost vrij veel tijd. En de meesten vinden het te veel moeite kosten om zo ver vooruit te denken. Maar het is een goede optie. Daarnaast kun je dus gekoeld eten meenemen, toch gaan koken wanneer je daar bent met een gaspitje of ergens wat gaan eten in een restaurant. Als je gaat koken moet je er wel aan denken om pannen mee te nemen.

Smelt gevoelige producten koel houden met koelelementen

Niet alleen ijsblokken of schepijs kun je perfect op temperatuur houden met een koeltas, maar ook als je chocola wilt meenemen kun je dit perfect gebruiken. Wanneer chocola eenmaal gesmolten is, heeft het zijn originele vorm niet meer. Als je bijvoorbeeld sculpturen maakt van ijs of van chocola is het belangrijk om deze op locatie te krijgen zonder beschadigingen. Dit gebeurt vaak bij het vervoeren. Zeker als het sculptuur ergens tegenaan stoot, maar de temperatuur kan ook een grote vijand zijn. Zeker als je niet om de hoek moet zijn. Koelelementen plaatsen in een box kan hierbij de juiste uitkomst geven. 

Geef een reactie