Een scheiding achter de rug? Begin weer met daten middels een dating app

Wanneer u net bent gescheiden, is het gebruiken van een dating app een laagdrempelige manier om te ontdekken welke vissen er in de zee zwemmen. Veel vijftigplussers die gebruik maken van Plus Match, hebben al een scheiding achter de rug. Het proces van een scheiding is geen gemakkelijke, dit gaat ongetwijfeld gepaard met veel emoties en onzekerheden. Het is opeens niet meer duidelijk hoe de toekomst eruitziet.

Na lange tijd een relatie te hebben gehad, kan het ook best lastig zijn om weer te gaan daten en nieuwe mensen te leren kennen. Komt dit u bekend voor? Begin dan eens met het installeren van een dating app, zo raakt u stapsgewijs weer gewend aan de wereld van het daten. In dit artikel bespreken we een aantal tips die u kunnen helpen bij het succesvol gebruiken van een dating app.

Kies de juiste datingapp

Wanneer u vijftigplus bent en een scheiding achter de rug hebt, dan kunt u er natuurlijk voor kiezen om een applicatie zoals Tinder of Happn te installeren. De ervaring leert echter, dat de vijver om uit te vissen op zulke applicaties niet zo groot is voor vijftigplussers. Daarbij is hierbij de kans groot dat u leeftijdsgenoten tegen het lijf loopt die uit zijn op andere dingen dan een goed gesprek of serieuze relatie. Wanneer u behoefte heeft aan gelijkgestemden, doet u er verstandig aan om te kiezen voor een dating app die bij u past. Bij Plus Match vindt u bijvoorbeeld vooral profielen die meer informatie verschaffen dan enkel een foto, zodat u er snel achter komt middels interesses en foto’s, of iemand een goede match is voor u.

Uw scheiding definieert u niet

Hoewel een scheiding lange tijd een groot onderdeel van uw leven zal hebben uitgemaakt, is dit niet wat u definieert. Als u gebruik maakt van een dating app, is het daarom belangrijk dat dit niet hoofdonderwerp van het gesprek wordt. Natuurlijk kunt u tijdens de eerste gesprekken laten vallen dat u net uit een huwelijk komt, maar laat het hier in eerste instantie bij. Voor het succesvol in contact komen met nieuwe mensen is het belangrijker dat u de ander leert kennen en dat de ander u leert kennen, los van uw ex-partner. Dit is ook een goede manier om uzelf weer te leren kennen: waar wordt u als individu blij van? Welke hobby’s heeft u, wat voor humor maakt u aan het lachen, wat voor uitjes vindt u leuk en naar welke muziek luistert u graag?

Ook uw kinderen definiëren u niet

De meeste vijftigplussers die gebruik maken van een dating app zijn vader of moeder. En voor hen bijna allemaal geldt dan hun kinderen de meest belangrijke personen in hun leven zijn. Dat is waarschijnlijk voor u ook het geval. Toch doet u er verstandig aan om uw kinderen en uw datingleven in eerste instantie gescheiden te houden. Wanneer u serieuzer met iemand aan het daten bent, dan is dat het moment om meer te vertellen over uw kinderen. Maar hou het in het begin vooral bij uzelf en uw interesses. Dit geldt trouwens ook voor de foto’s die u plaatst: plaats foto’s van uzelf, en van uzelf met vrienden. Foto’s waar kinderen opstaan, of waar u uw kinderen overduidelijk vanaf heeft geknipt, die kunt u beter achterwege laten.Een gedachte over “Een scheiding achter de rug? Begin weer met daten middels een dating app

Geef een reactie