Een dagje uit naar Burgers’ Zoo

In Arnhem ligt de bijzondere dierentuin Burgers’ Zoo. In deze dierentuin verblijven de dieren niet in hokken, zoals normaliter, maar in ecodisplays. Dit betekent dat de dieren leven zoals ze in het echt ook zouden leven. De omgevingen, natuur, flora en fauna zijn zo realistisch mogelijk nagebouwd. Hierdoor zijn de dieren in hun natuurlijke omgeving, en laten ze ook hun natuurlijke gedrag zien. Een dagje naar deze dierentuin is daarom een echt avontuur en leerzaam voor zowel jong als oud.

De dierentuin bestaat uit verschillende onderdelen waar je doorheen kunt wandelen verschillende klimaten en diersoorten tegen kunt komen. Een dagje weg is helemaal leuk als je Burgers Zoo korting krijgt! Op internet zijn genoeg websites te vinden waar je korting krijgt voor de entree tickets.

Mangrove en regenwoud

In Burgers’ Zoo is zowel de grootste mangrove als het grootste overdekte regenwoud aanwezig. In de mangrove vind je onder anderen een zeekoeien verblijf, tropische vlinders en een kunstmatig eb en vloed systeem. In het regenwoud, Burgers’ Bush, kun je door een regenwoud wandelen met watervallen, bruggetjes, stenen en een verscheidenheid aan dieren. Baan je een weg langs rotspartijen en over smalle paadjes, op zoek naar leguanen en vogels. In het regenwoud is het warm en vochtig, maar op verschillende terrasjes kun je genieten van een verfrissend drankje terwijl de vogels rond je vliegen.

De woestijn en de oceaan

In Bush’ Desert klauter je over rotsen en ga je op avontuur in de woestijn. Je vindt hier onder andere veel zand, slangen, spinnen en verschillende soorten cactussen. Ook is er hier een oase te vinden met een restaurant en een lekker warm terras.

Op zoek naar haaien en grote vissen? Breng dan een bezoekje aan Bush’ Ocean. Je daalt langzaam af van het strand naar een onderwaterwereld waar de vissen boven je door zwemmen.

Safari en de Rimba

Naast regenwouden, oceanen en woestijnen is er nog veel meer te beleven in de dierentuin van Arnhem. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de Safari en de Rimba en bekijk zebra’s luipaarden, leeuwen en vele andere exotische diersoorten.

Een uitje voor iedereen

De dierentuin is een gezellig, leerzaam dagje weg voor het hele gezin. Ook voor schoolreisjes, kinderfeestjes en bedrijfsdagen kun je bij Burgers’ Zoo terecht voor een interessante dag tussen de natuur en dieren.Laatste nieuwe berichten