Beste Duitse auto’s om te importeren

Luxueus, goed gemaakt, en met waardevolle street cred: Duitse auto’s zijn enkele van de meest begeerde auto’s op de markt

Op zoek naar een nieuwe auto met een solide reputatie? Eentje die bekend staat om zijn superieure bouwkwaliteit en ongerepte techniek? Dan heb je in feite gedefinieerd wat het is om een goede oude betrouwbare Duitse auto te zijn. Het land is de thuisbasis van enkele van ’s werelds meest bekende en populaire merken – BMW, Mercedes, Audi en Volkswagen. Samen waren deze vier fabrikanten goed voor meer dan 30% van alle nieuwe auto’s die in 2020 in het Nederland werden verkocht, wat veel zegt over hun populariteit.

Het stereotype is lang geweest dat Duitse auto’s met militaire precisie worden gebouwd en met pragmatisme worden ontworpen – ze zijn no-nonsense, geschikt voor het doel en normaal gesproken de beste die je kunt kopen. Maar is dat in 2021 nog steeds zo? Wel, het is moeilijk om veel andere fabrikanten met dit kwartet te vergelijken op het vlak van interieurkwaliteit. Audi in het bijzonder is al lang een van de beste als het op interieurdesign aankomt, terwijl Volkswagen en BMW ook consequent topmodellen produceren.

Alle aanbiedingen voor tweedehands auto’s doorzoeken

Maar je zou kunnen aanvoeren dat zelfs de meest betaalbare modellen die Mercedes aanbiedt gewoon te duur zijn in vergelijking met bescheiden geprijsde rivalen zoals de Ford Focus, dus het is bijna onmogelijk om aan te raden een gloednieuwe Duitse auto rechtstreeks van de productielijn te kopen. Voeg daar nog een groeiende perceptie aan toe dat Duitse auto’s in de ogen van het publiek beginnen te dalen; in de 2019 Driver Power Survey van Auto Express was de best beoordeelde Duitse auto de Audi Q5 – binnen op nummer 37 – achter een hele selectie Japanse, Franse en Zuid-Koreaanse alternatieven.

Als u echter bent gewonnen voor de verleiding van een Duitse auto, kunt u zichzelf wat geld besparen en naar de tweedehandsmarkt gaan, waar we momenteel duizenden modellen beschikbaar hebben tegen sterk verlaagde prijzen, maar met al die kwaliteit die nog steeds uit de naden druipt. Lees verder voor meer details.

1. Volkswagen Golf

Verstandig verkoopt. En dat is een belangrijke reden waarom de Volkswagen Golf de populairste gezinsauto van Nederland is. Volkswagen’s vlaggenschip, de hatchback voor het hele gezin, doet alles goed, wat hem naar de top van deze lijst stuwt.

De grote vraag houdt de afschrijving laag en de waarde hoog. Dat maakt PCP-deals goedkoop. De styling is het best omschreven als “vertrouwd”, maar volgend jaar komt er een nieuwe uit, wat de prijzen zal doen dalen.

De respondenten van de Auto Express Driver Power-enquête voor 2020 gaven hem goede scores voor pasvorm en afwerking, maar meldden een bovengemiddeld aantal elektrische problemen.

2. BMW 5 Reeks

Wendbaar, ruim en boordevol spitstechnologie. De BMW 5 Reeks wil alles zijn voor alle bestuurders – en slaagt daar overtuigend in.

Het interieur is voorzien van de nieuwste versie van BMW’s iDrive software, met een 10,3 inch touchscreen voor de bediening van media, navigatie en connectiviteitsfuncties – en ook de uitrusting en afwerking zijn voorbeeldig.

Hij scoort hoog bij de klanten met zijn motoraanbod – er zijn zes opties, gaande van zuinige diesels tot een 4,4-liter turbo V8-benzine in de M5.

Tip: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

3. Audi Q5

Deze middelgrote SUV van Audi (groter dan een Q3, kleiner dan een Q7) heeft een solide bouwkwaliteit, en elke versie wordt geleverd met vierwielaandrijving.

De achterbank is comfortabel, er is ruimte om languit te zitten en de bagageruimte biedt plaats aan 550 liter bagage.

Eigenaren in de Driver Power Survey van Auto Express klaagden over de hoge gebruikskosten en 20,3% van de respondenten heeft een probleem met hun auto gemeld.

4. Mercedes C-Klasse

De Mercedes C-Klasse is het neusje van de zalm in de compacte executive klasse. Over het algemeen kiezen kopers voor een dieselmotor, maar er zijn ook benzineversies, plug-in hybrides en krachtige AMG-versies verkrijgbaar.

Binnenin valt er veel te bewonderen. Hij heeft een van de meest stijlvolle interieurs van alle auto’s die te koop zijn en alle modellen zijn voorzien van een 10-inch kleurenscherm. Er is ook een optie om de wijzerplaten te upgraden van analoge instrumenten naar een 12-inch digitaal display.

Slechts 15% van de ondervraagden in de Driver Power Survey van Auto Express heeft geklaagd dat er iets mis is gegaan met hun C-Klasse.

Geef een reactie