Besparen op energie als ondernemer


Steeds meer mensen beginnen het belang van energie besparen in te zien. Energie besparen levert namelijk veel voordelen op. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. Zeker voor ondernemers levert besparen op energie veel op. Maar waar moet je beginnen met energie besparen? In dit artikel lees je een aantal eenvoudige manieren om te besparen op energie.

Energie vergelijken en overstappen


Als men denkt aan besparen op de energierekening denkt men al snel aan duurzame energie opwekken, minder stroom verbruiken en duurzame apparaten gebruiken. Dit zijn allemaal mooie en goede oplossingen als je energie wilt besparen. Later in dit artikel zullen deze oplossingen aan bod komen. Echter is veruit de makkelijkste manier om te besparen op energie, is door energiebedrijven met elkaar en je huidige contract te vergelijken via easyswitch.nl. Er is namelijk een grote kans dat je huidige energieleverancier niet de juiste is voor jou. Via Easyswitch kun je gemakkelijk uitzoeken welke energieleverancier het beste bij jou past en welke het meest voordelig is. Ook kun je een overzicht vinden van alle energiebedrijven.

Duurzame verlichting


Een andere eenvoudige manier om te besparen op energie is door gebruik te maken van duurzame verlichting. Elke ondernemer heeft baat bij goede verlichting om bijvoorbeeld stukken te lezen. Of je nu thuis werkt of op kantoor goede verlichting is een must. Veel ondernemers maken nog gebruik van gloeilampen of spaarlampen. Deze vormen van verlichting zijn totaal niet energiezuinig. Het beste is om zoveel mogelijk over te stappen op ledverlichting. Ledverlichting is namelijk een stuk energiezuiniger dan andere soorten verlichting. Ook gaat ledverlichting langer mee dan andere vormen van verlichting.

Denk aan apparatuur


Elke ondernemer maakt gebruik van apparatuur. Of het nu gaat om een laptop of koelkast, elk soort apparatuur maakt gebruik van stroom en verbruikt dus energie. Gelukkig zijn er een aantal manieren om dit energieverbruik in te perken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je apparatuur nooit op stand-by zet. De meeste mensen denken dat apparatuur op stand-by geen of erg weinig stroom verbruikt. Niets is echter minder waar. Sommige apparaten verbruiken zelfs nog 80% als ze op stand-by staan. Schakel apparaten dus helemaal uit als je ze niet gebruikt. Een andere manier om energie te besparen met apparatuur is door energiezuinige apparatuur aan te schaffen. Deze apparatuur is vaak duurder, maar op de lange termijn heb je hier profijt van.

Geef een reactie