Alles wat je moet weten over een paint job

Als je een auto hebt of gaat kopen, zijn er zoveel mogelijkheden wat je ermee kan doen. Je kan bij een auto veel toebehoren kopen en de auto helemaal naar jouw smaak maken. Je kan ook kiezen uit veel verschillende behandelingen voor je auto. Een van die behandelingen is een paint job, oftewel je auto overspuiten. In dit artikel gaan we het daar in detail over hebben.

Wat is een paint job?

Een paint job is eigenlijk dus gewoon je auto overspuiten. Je kan dit doen omdat je de kleur zat bent of niet mooi vindt, of omdat de lak van je auto schade heeft. Als je dit gaat doen, kan je ook gelijk groot uitpakken en je auto door een carwash rijden bijvoorbeeld bij ‘t Vosje Carwash in Etten-Leur. 

Je auto laten overspuiten

Je kan je auto laten overspuiten bij een autospuiterij. De kosten voor een auto overspuiten hangen van een paar factoren af: doe je zelf de voorbewerking zoals strippen en opschuren of niet, de grootte van de auto, welk soort lak je wilt hebben en of je de gehele auto laat overspuiten of alleen maar bepaalde delen. Als je een kleine auto hebt en je wilt de gehele buitenkant laten overspuiten met uni/effen kleuren dan kun je uitgaan van een prijs van ongeveer 1.800 euro inclusief btw. Je laat dan ook de voorbewerking door het bedrijf doen.

Zelf je auto overspuiten

Je kan ook zelf je auto een paint job geven als je het te duur vindt om te laten doen of het je gewoon leuk lijkt. Het is wel belangrijk om te weten dat het geen eenvoudig karwei is om het zelf te doen. Er zijn dan ook buiten een paint job genoeg opties om op te vallen met je auto. Als je toch besluit het zelf aan te pakken moet je eerst de voorbewerking doen, dit is erg belangrijk. Als er sprake is van roestplekken moeten deze aangepakt worden en als het nodig is moeten bepaalde onderdelen vervangen worden. Daarna moet je de ondergrond zo vlak mogelijk maken, licht schuren en een grondlak of primer aanbrengen. Na de grondlak of primer komt de grondverf en vervolgens de kleurlak en de blanke lak. Het is dus wel even een aardig grote klus waar veel tijd en energie in zit, maar het is wel een stuk goedkoper dan het laten doen bij een autospuiterij.

Geef een reactie