5 opbergtips voor thuis om georganiseerd te leven

We komen tegenwoordig vaak om in de spullen. Zeker met de opkomst van goedkope huis, tuin en keuken (web)winkels kopen we vaak meer dan nodig. In eerste instantie is het natuurlijk altijd goed om te kijken naar wat we daadwerkelijk nodig hebben.Daarnaast is het handig om alles handig op te bergen om rust en overzicht in je leefomgeving te bewaren.In deze blog bespreken we een een aantal tips om dit te realiseren/

Er zijn veel manieren om je spullen op te bergen. Hier zijn 5 opslagmogelijkheden welke je kunt uitproberen.

1. Planken

Dit is qua uitzicht niet de mooiste optie, maar het is altijd nog beter dan rondslingerende troep op de grond. Tevens is dit een goedkope manier. Een plank met bevestigingsmateriaal kost hooguit een paar tientjes.

2. Verticale opslageenheden

Je denk hierbij waarschijnlijk als eerste aan een kast, maar ook een aantal houten schotten in verticale richting zijn een voordelige optie. Zeker in een schuur of bijkeuken is dit een mooie optie.

3. Voorraadkisten en boxen

Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden als het gaat om opzichzelfstaande units als voorraadkasten en boxen. Duurzame materialen als staal of hout zijn waarschijnlijk de beste optie, maar ook kun stoffen versies kunnen prima volstaan.

Het grote voordeel van deze optie is dat ze verplaatsbaar zijn. Zeker wanneer je niet zeker bent van je indeling, is dit een goede optie.

4. Rollende kisten

Om het nog gemakkelijker te maken, kun je kiezen voor een kist op wielen. Zeker als het gaat om zwaardere materialen is dit een verstandige optie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervoeren van zwaar gereedschap. Je kunt dan kiezen voor een gereedschapstrolley. Dit artikel noemen we in de volksmond ook vaak een gereedschapskist.

  1. Ruimtes gebruiken

We hebben vaak meer ruimte dan we denken. Deze onder het bed of onder de bank bevindt zich vaak loze ruimte. Vooral voor de wat grotere en makkelijk hanetere items is het handig om deze ruimtes te benutten als het gaat om opslag. Het kost in principe niets extra’s, maar ruimt wel lekker op.

Naast de voorgenoemde tips is het natuurlijk handig om een idee te hebben van wat je waar hebt neergelegd. Je kunt dit onthouden, maar een andere optie is het samenstellen van een voorraadboekje. Zeker voor items die je niet vaak gebruikt, is dit verstandig.

Als laatste zijn er nog de kleur en tekstmarkeringen. Zeker wanneer je van een bepaalde productgroep veel verschillende categorieën hebt, scheelt het een hoop gerommel wanneer je op de doos zet of aangeeft wat er in zit. Je kunt bij dit voorbeeld bijvoorbeeld denken aan dingen als kleding of boeken.

Geef een reactie